Error playing original games on hacked Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by antholord, Mar 9, 2010.

Mar 9, 2010
  1. antholord
    OP

    Newcomer antholord Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    I follows the tutorial on the sticky in here and it worked fine. I could download apps and stuff from the homebrew browser.

    At the moment I only have Wii Play, its a real game, and i dont have any backup(copied) games.

    For some reason when i get into the system menu, it says I have to update the wii to play Wii Play, an original disc. Ive looked a lot for help on this problem but I couldnt find any solutions. I am probably passing by something really simple.

    Do I need to backup my real games too in order to make them run on the homebrewed wii?
     
  2. C.S.I.

    Member C.S.I. GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    410
    Location:
    Down under
    Country:
    Australia
    I think the Wii Play is fairly new.

    What version is your Wii at right now??

    As the Game Disk is asking, probably wants to update your Wii with a new(er) IOS that Wii Play needs to operate, nothing to do with Homebrew!

    If you rip the disk to a USB Disk, assuming you are doing this, it will probably work fine with one of the Custom IOS's the USB Loader uses.
     
  3. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    Priiloader or startpatch to block disk updates
     
  4. antholord
    OP

    Newcomer antholord Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    I am not near my Wii for now, however my wii was 4.2 and i followed the stickied tutorial step by step. I dont remember the version of it on the top of my head.

    If i update the wii to 4.2 like it wants to when i try to play the game, wont it erase all the homebrew stuff?

    To the other person, you think the problem is I didnt disable block disk updates? do you think the game will work if i simply disable this, even without updating anything?
     
  5. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    should work the block disk updates hack blocks all disk updates

    the game should work fine if you are already on 4.2 and have up-to date IOS's
     
  6. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Wii Play doesn't have anything newer than 3.3 or so; that game is very old.
     
  7. antholord
    OP

    Newcomer antholord Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    If my version was 4.2 and then i followed the tutorial, is it still considered v4.2, or did I downgrade it using the homebrew?
     
  8. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    just enable block disk updates if you have priiloader installed and the game will play fine
     
  9. antholord
    OP

    Newcomer antholord Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    Okay, thanks. Are there any games that shouldnt work with my setup? like wii sports
     
  10. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    there are a few that won't load or need special set-up to work but don't know them off hand the only one I can remember is CSI deadly intent had to install cIOS53 from corp3.5 to get it to work(girlfriend bugged the life out of me to get it to work)
     
  11. antholord
    OP

    Newcomer antholord Newbie

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    Thanks man, I did what you said and both of my games (wii fit and wii play) worked! thanks!
     

Share This Page