errcode -5

Discussion in 'DSTT' started by Black ace, Sep 24, 2010.

Sep 24, 2010

errcode -5 by Black ace at 7:12 PM (11,567 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Black ace
    OP

    Member Black ace GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    466
    Country:
    United Kingdom
    I got the error when running pokemon black and don't know what it means.
     
  2. drwhojan

    Member drwhojan GBAtemp Addict

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    2,833
    Location:
    this planet earth
    Country:
    United Kingdom
    What card are you using ?..

    I know on R4 original with Ysmenu you use the original r4patch.dat in ttmenu folder , that dose fix it!!

    But as for DSTT im not sure - mabe try a diffrent ttpatch.dat as it might have a LIB folder genrator for games that load - the only way to tell is to use a game that loads and place a LIB folder in the root of your microSD chip - if they is anythink in that folder of the game fully loading then you know
     
  3. chenke

    Newcomer chenke Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    China
    so where can I get the original r4patch.dat?

    my r4patch.dat in Ysmenu, the CRC is E1693ACD
     
  4. drwhojan

    Member drwhojan GBAtemp Addict

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    2,833
    Location:
    this planet earth
    Country:
    United Kingdom
    Orignal r4patch.dat

    http://wfurl.com/6c7b406

    Funny though same CRC
     
  5. Kwigg

    Member Kwigg GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    112
    Location:
    Lancashire
    Country:
    United Kingdom
    Just so you know, R4 is NOT the same as DSTT
     
  6. drwhojan

    Member drwhojan GBAtemp Addict

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    2,833
    Location:
    this planet earth
    Country:
    United Kingdom
    Yes i know - he was asking for that one

    For DSTT just ttpatch.dat file in the ttmenu folder - I would not know if it's original are not sine i don't have an DSTT card
     
  7. darkspirit456

    Member darkspirit456 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    330
    Country:
    United States
    You just need to replace TTMenu with a YSMenu but YSMenu have to rename to TTMenu.dat and replace the original TTMenu so you can get rid of error-5! goodluck ;D

    Or go to my Pokemon English patch for more instruction
     
  8. mangaTom

    Member mangaTom GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    303
    Location:
    Your Nearest Bathroom
    Country:
    Philippines
    Finally solved my problem about errcode -5 and now I got errcode- 81.Can somebody help?plsss.
     
  9. darkspirit456

    Member darkspirit456 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    330
    Country:
    United States
    You need you back up everything from your SD card then format it with Panasonic Formatter then put all the files back into your SD card [​IMG] then you done and hope it work for you
     
  10. chenke

    Newcomer chenke Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    China

    I have a original R4card with YSmenu, other DSi game like "Eigokoro Kyousitu DS" works fine

    only pokemon b/w reports -5 error!

    You mean I should rename YSmenu.nds to TTMenu.dat?
     
  11. n8equalsd

    Member n8equalsd GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    139
    Country:
    United States
    It means time to get a new flashcart.
     
  12. CharlesCPPS

    Newcomer CharlesCPPS Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2013
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Hey I have been having error code "load rom error code=-4" on my game "The Sims 3" , i don't know if its NDSi Enhanced (DSi Enhance) :\ Every game works fine but The Sims 3
     
  13. Kouen Hasuki

    Member Kouen Hasuki Kouen the Cyber Husky

    Joined:
    Jan 9, 2013
    Messages:
    1,388
    Location:
    Gaming Bunker
    Country:
    Norway

Share This Page