EmuNand Tool doesn't work for me

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Zacchi4k, May 3, 2015.

?

Does EmuNand Tool work perfectly for you

  1. Yes

    13 vote(s)
    86.7%
  2. Sometimes

    0 vote(s)
    0.0%
  3. No

    2 vote(s)
    13.3%
  1. Zacchi4k
    OP

    Zacchi4k GBAtemp Regular

    Member
    167
    34
    Feb 6, 2015
    Italy
    Italy
    EmuNand tool doesn't work for me.
    I backed up EmuNand and tryied to inject SysNand backup to SD card (to test it, http://gbatemp.net/threads/check-nand-backup.387938 ), I booted EmuNand and black screen. Then I tried to restore the EmuNand backup aaaaand...... BLACK SCREEN!!!!!
    This happened with my older 3DS (that bricked for other reasons) too.
    I mean, why does this happen only to me?!?!?? I don't see anyone having these problems!
    Is the NAND backup broken, is EmuNand tool broken or there are other problems?
    Also, I have unlinked EmuNand and SysNand. Does that matter?​
     
  2. Monty Kensicle

    Monty Kensicle Yay!

    Member
    1,156
    276
    Aug 4, 2008
    United States
    Commonwealth of Virginia
    What version is your sysNAND and emuNAND? Also what are you using to launch emuNAND? (Gateway, MT-Card, rxTools) and what version?
     
  3. Zacchi4k
    OP

    Zacchi4k GBAtemp Regular

    Member
    167
    34
    Feb 6, 2015
    Italy
    Italy
    Both SysNand and EmuNand are 6.3, I use GW 3.2.1
     
  4. thorasgar

    thorasgar Checkout my evil Soon-in-atorâ„¢

    Member
    3,405
    1,844
    Jul 3, 2010
    United States
    What version of emunand tool are you using? It has been updated.
     
  5. Zacchi4k
    OP

    Zacchi4k GBAtemp Regular

    Member
    167
    34
    Feb 6, 2015
    Italy
    Italy
    1.0.3 (I downloaded it some days ago)
     
  6. Zacchi4k
    OP

    Zacchi4k GBAtemp Regular

    Member
    167
    34
    Feb 6, 2015
    Italy
    Italy
    GUESS WHAT?!?!?! It was the SD card reader. A @#@#@#@ fake chinese SD card reader that damages files. Because of that I broke a 3DS because of a corrupted NAND backup! Now I have a new one and it works flawlessly! Stupid chinese tecnology....
     
  7. thorasgar

    thorasgar Checkout my evil Soon-in-atorâ„¢

    Member
    3,405
    1,844
    Jul 3, 2010
    United States
    I have had problems with several of them. The one on my HP printer was acting flakey and causing me fits when I first set up my gateway.

    Sorry your 3DS got toasted.