Easiest/best way to hack a Wii?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by FullgoreEXE, Jul 9, 2009.

Jul 9, 2009
  1. FullgoreEXE
    OP

    Member FullgoreEXE GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    I'm looking to get into this Wii hacking thing, but there's just so many different various methods and there's no real pro/con list of any method. Which method should I use to hack my Wii? I'd obviously prefer the easiest one. I do have Zelda:TP (Got it on release) as well as an SD card, as well as DVD-R's, DVD+R's, and a USB stick.. So what should I use?
     


  2. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    What is your Wii firmware?
    You can check it in the Wii Settings menu, it's in the right-hand corner.
     
  3. armageddan

    Newcomer armageddan Advanced Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    i'd use the softmii method. also you might want to look into using bannerbomb to get homebrew, because from what i know it's supposed to work on every firmware there is on the wii.
     
  4. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,177
    Country:
    United Kingdom
    ZOMG really!?

    walkerofthedays sig even tells you how:

    Want to softmod your Wii ??

    Just do this:

    1. Get bannerbomb working
    2. Install HBC
    3. get IOS wads (only required when the Wii has no internet connection)
    4. run TruchaBugRestorer and downgrade IOS15, install patched IOS36 as IOS36, restore IOS15
    5. run any cIOS installer you want

    Easy as pie !

    edit:
    step 6 use neogamma or any loader.
     
  5. FullgoreEXE
    OP

    Member FullgoreEXE GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    My wii is V4.0U if that helps any.
     
  6. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,177
    Country:
    United Kingdom
    The method I posted (thanks to wiipower, commex etc) runs on almost any firmware.
     
  7. HiBit

    Member HiBit GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    Germany
  8. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands

    [​IMG] I lolled [​IMG]
     
  9. nknave

    Member nknave GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    154
    Country:
    Mexico
    Most defenetly!
     
  10. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,177
    Country:
    United Kingdom
    Why not R10 for LU64+?
     
  11. SherlockHolmeboy

    Member SherlockHolmeboy GBAtemp Regular

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    189
    Location:
    Somewhere.
    Country:
    Australia
    It'll brick your Wii for some unkown reason. [​IMG]
     
  12. wingzrow

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
  13. sl33p

    Member sl33p GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    191
    Country:
    United States
    Do not use Softmii. If you do, there is a 50% chance you will be back here saying something along the lines of "I bricked my Wii".

    Ultimate 4.0 is the way to go. (this also rhymes rather nicely)
     
  14. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    i'd say use bannerbomb
     
  15. FullgoreEXE
    OP

    Member FullgoreEXE GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    Okay! I got it all installed and everything seems to be working well. I did the 4.0U system menu.

    So now, I was wondering. If I loaded backup ISOs on a USB, would they work with the USB Launcher?
     
  16. FullgoreEXE
    OP

    Member FullgoreEXE GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    You know what, this is bullcrap. I've been trying to get this stuff to work all day and it's ticking me off.

    1) Preloader, v0.29. Keeps saying there's no stupid "hacks.ini" file when there is. I did many searches, I put a space at the end, I copied and pasted a new hacks.ini data over it, I rewrote the entire file, I tried everything. The thing is a piece of crap.

    2) People can design things such as USBloader, great. I have it on my Wii. Why can't they tell me WHERE i'm supposed to put the games I throw on my USB drive? You know, the stuff most people think of.

    I want to play a backup, so where the hell do I put it? Do I put all my games in the root of the USB? Does it have to be an ISO? Like what kind of audience were they catering to, with this lack of important information?
     
  17. Jizmo09

    Member Jizmo09 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    and if you read messages posted by sl33p, your going to have a 100% chance of getting false information/claims apparently.
     
  18. FullgoreEXE
    OP

    Member FullgoreEXE GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    Could someone help with the above?

    1) Preloader, v0.29. Keeps saying there's no stupid "hacks.ini" file when there is. I did many searches, I put a space at the end, I copied and pasted a new hacks.ini data over it, I rewrote the entire file, I tried everything. The thing is a piece of crap.

    2) People can design things such as USBloader, great. I have it on my Wii. Why can't they tell me WHERE i'm supposed to put the games I throw on my USB drive? You know, the stuff most people think of.
     
  19. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    1.) Try this: http://www.gbatemp.net/lofiversion/index.php/t149144.html

    2.) This information is all over this board dude, don't be a dick will ya ?
    You need to create a primary partition, and format it to WBFS, either using your Wii, or a WBFS manager, I recommend AlexDP's version.

    With this version, you can add your games easy.
     
  20. FullgoreEXE
    OP

    Member FullgoreEXE GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    Sorry man, I was getting way too frusturated. Really didn't mean to come off as a jerk, I really appreciate the help I get. So anyways, I followed the ultimate guide, did all the crap to get things running... I don't need anything to play Wii games, as long as i've got the loader, right? I figure the loader is a lot more convenient than anything else. Also, does the loader play GC/VC games?
     

Share This Page