DVD+R...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jcasas392, Feb 4, 2009.

Feb 4, 2009

DVD+R... by jcasas392 at 2:50 AM (1,735 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. jcasas392
    OP

    Newcomer jcasas392 Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    i dont know if this subject has been touched, but i thought i'd share it with you guys.

    up to now i've always heard to use DVD-R with imgburn, or similar software...
    it is true that when i've used DVD+R with imgburn they NEVER work. EVER. wont even load. but,
    i have discovered, or at least think i have discovered, (or at least first to post) that you CAN in fact use
    DVD+R, BUT, you have to burn using Nero Burning Rom. i'm 10/10 already. no glitches at all. i might even go
    as far to say that i think my Quantum of Solace even loaded a little faster.

    i am using nero 7 and burning using a Sony DRX-830U.
    the discs are DYNEX DVD+R... and they're rewritable. i am going to try burning over a game and see if it works.
    if it does, this will save me the hassle of burning a crappy game then getting stuck with it.

    if someone else could try this, i would really appreciate it.
     
  2. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Duhh, nero burning rom auto-bitsets to DVD-R that's why it worked
     
  3. jcasas392
    OP

    Newcomer jcasas392 Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    Well excuuuse me Mr. Wizard. lol. i kid, i kid. seriously though, i read these forums religiously and i haven't seen anything on this.
    i don't think the average person is aware of Nero's fantastic auto-bitsetting feature. therefore, i find this post to be of extreme importance and
    DEMAND THAT IT BE STICKIED IMMEDIATELY!!
     
  4. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    sig my post, would help out lol.
     
  5. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    I could have told you this long ago. It's been said at least a hundred times before that you can use dvd+r but you must use an app that either defaults too or allows you to change the bit setting of dvd-r
     
  6. DJPlace

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,480
    Country:
    United States
    so i got some Verbatim+R's DVD's but i'm thinking about take them back... cause i would rather burn with dvd-r's even through i got one game with a dvd+r to work. and what's odd is i got it to work through the disc menu with out cios corps installed (and i'm serious too) so should i keep them? or should i just get my money back and also i use imgburn BTW.
     
  7. lll

    Member lll GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    132
    Country:
    United Kingdom
    You can use bitsetting in Imgburn, you just need to dig through the options to turn it on. Look for the option to set the booktype to DVD-ROM. It's under tools - drive - change book type.

    Also, for modchip users it's usually not required to bitset +R media.
     
  8. Capn_Makeveli

    Newcomer Capn_Makeveli Advanced Member

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    57
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Topic covered many times, check out Afif95's sig.
     
  9. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    FINALLY! Someone finally referred to my HSG. lol.
     
  10. bhavinjpatel

    Newcomer bhavinjpatel Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    has anyone figured out how to change bitsetting or booksetting on a macbook pro i my drive is a MATSHITADVD-R UJ-867 please let me know if anyone has figrued it out
     
  11. linkinworm

    Member linkinworm GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    1,324
    Location:
    Birmingham (England)
    Country:
    United Kingdom
    yea power2go does the same thing for me wii and GC games
     
  12. kashin

    Member kashin GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    308
    Country:
    Netherlands
    Already known, IMGBurn works with DVD+Rs with the right settings (both hardware and software). It does for me.
     
  13. specht

    Member specht GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    156
    Country:
    Canada
    IMGBurn worked with the default settings for me with Memorex DVD+Rs.
    For every game I have burnt.
     
  14. SilverSurfR

    Member SilverSurfR GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    245
    Location:
    NJ, USA
    Country:
    United States
  15. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    I don't think I have seen someone posting anything about this, but I'm on wind0ze, so I may ahven't really searched well nor care to search [​IMG]
     
  16. SilverSurfR

    Member SilverSurfR GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    245
    Location:
    NJ, USA
    Country:
    United States
    Looks like your only bet is with this tool. http://www.plak.net/dvdplustool/

    Only thing I could find about bitsetting on the mac, and the site claims it wont work with a superdrive, but I'm guessing older drives might have been -R only. Perhaps Apple should stop throwing around that "it just works" line.
     

Share This Page