Dual-boot 3.4, with a SoftMii'd 3.2

Discussion in 'Wii - Hacking' started by noobwarrior7, Mar 5, 2009.

Mar 5, 2009
  1. noobwarrior7
    OP

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    just modfied the instructions from here:

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=130538

    and modified it so, on a 3.4 with downgraded IOS, I grabbed the proper app file of the sysmenu (no preloader, just regular fs_browser through hbc, then completely Softmii'd the system, and then used the procedure for with the app file I obtained for 3.4 instead of for 3.2

    [keep in mind the 3.4 app isn't gonna start with 1, like "100000xx.app" because it hasnt been moved by preloader.]

    I installed IOS50 (so the menu would boot), and instead of installing the channel and the autoloader (cuz I doubt theyd work as expected), I just install the sysmenu.dol (formerly the sysmenu 00000Xx.app file) to autoboot in preloader (prepare to lose a few blocks), then set preloader to Shutdown or reset to mainmenu, I forget.

    so I boot up...heres what happens:

    boot up
    regular 3.4 (havent actually tested savefile copying etc, so some might want to)
    home menu, press shutdown or whatever
    softmiid 3.2

    some people might like this...give er a go.

    it might be possible to do it the other way around, so long as you had IOS50 installed, you might be able to use fs_browser to dump the 3.2 app file, autoboot it, and then use softmii tweaks to install 3.4's app file, but I don't know if that would work, or completely wreck preloader....

    if you want it flipped so softmii boots first, you could try it.
     
  2. WiiShizzza

    Member WiiShizzza Graphics juggler

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    1,201
    Country:
    Germany
    considered same....
    But wasn't sure about the benefits, cos I'm chipped anyway...
     
  3. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    NoobWarrior7 you are an amazing son of gun , you just introduced me to a lot of play time with a lot of trials and error , a game I enjoy but cause of the lack of time ( work work work ) results will posted in a few days [​IMG] 2 thumps up bro [​IMG]
     
  4. noobwarrior7
    OP

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    for most people it kinda sucks....cuz Im thinking I just lost 220ish blocks on that wii....not really worth it, but people seem to be "omg 3.4 speeds rawk"....I think we're just feature-hungry.
     
  5. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    well you will never know buddy , messing around with things might get somewhere [​IMG] no guarantees thought , but will give it a shot [​IMG]
     
  6. Jizmo09

    Member Jizmo09 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    111
    Country:
    United States
    Really cool, now why didn't i think of that.

    Oh yea... bacause I just take other peoples work and make a PDF guide for it.

    Im gonna have to give this a try someday. I think I'll wait a week though and let my buddy Big Moe and you do the work.
    Then I'll write a PDF guide and take credit for it. [​IMG]

    Keep up the good work. Seems like a day doesn't go by anymore without something cool being discovered.
     
  7. fishears

    Member fishears fishears

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    694
    Country:
    United Kingdom
    Can I pay you up-front for that? [​IMG]
    Seriously, though, this is another interesting experiment. I'll wait for the results rather than strap a pair onto myself [​IMG]
     
  8. jacklaidlaw

    Member jacklaidlaw GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    217
    Location:
    london but Scottish
    Country:
    United Kingdom
    sounds good but ill wait and see what other people say
     
  9. Skarface05

    Member Skarface05 GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    453
    Location:
    Bath
    Country:
    United Kingdom
    Nice Idea NoobWarrior - It sounds completely feasible to me as some people have already got more than one system menu booting.

    I look forward to seeing this progress and helping test a long the way once I get my wii back.

    [​IMG]


    To those that care - SoftMii Tweaks can only write to 00000001/00000002 on the wii so if you need to be able to write anywhere else than that, you would need a modded SoftMii Tweaks or a Nand Writer like we use.
     
  10. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    Now THIS sounds like a very good idea [​IMG] Glad to see some people are not just flaming, but also working on their own ideas.
     
  11. FGOD

    Member FGOD Wii gaming bitch

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    1,339
    Location:
    Netherlands, Den Helder
    Country:
    Netherlands
    Nice work! I wonder if this would be able to get this working with something like crazy intro so you can have the choice between 3.2 and 3.4
     
  12. WiiShizzza

    Member WiiShizzza Graphics juggler

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    1,201
    Country:
    Germany
    You could give WiiCrazy a Hint to implement an option on Crazyintro. Also Cashman could add it to WiiHome.
     

Share This Page