DSi with Flashcarts...

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by zidane_genome, Nov 15, 2008.

Nov 15, 2008

DSi with Flashcarts... by zidane_genome at 6:49 PM (1,108 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. zidane_genome
    OP

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    Ok, so the DSi won't boot flash cards that autoboot and skip the H&W screen...

    So, if I have a G6DS Real, and I turn off autoboot, it should work with the DSi, right?

    I've asked this in a couple of the DSi threads, but never got an answer.

    I know the G6DS is an old card, and not even made anymore, but I have 2, and love them... every game works, Wii connectivity is perfect, just single card multiplayer doesn't work...

    Can anyone confirm that it works or not with AUTOBOOT off...
     
  2. paul3100

    Member paul3100 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    510
    Location:
    scotland
    Country:
    United Kingdom
    I don't own a dsi but im pretty sure your card, any card won't work on the dsi from changing any settings!

    Nintendo have had ages to sort out the problem of flashcarts so i wouldn't have thought it would be as easy as adjusting a setting or 2, no its going to take either a new flash card or an sd hack to run homebrew/nds roms.

    paul
     
  3. spectral

    spectral Newbie

    It doesn't matter if it autoboots or not, none of the flash carts work with the DSi.
     
  4. hankchill

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    ^-- What he said.

    If you think that adjusting a setting to not autoboot will get around the DSi then you've got another thing coming. All flash cards have already been tested and confirmed to not work, so having autoboot on/off is irrelevant.
     
  5. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
  6. JPdensetsu

    Member JPdensetsu GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,204
    Location:
    Taipei
    Country:
    Taiwan
    Only DS-Vision works now [​IMG]
     
  7. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    The DS-Vision isn't a flashcart though, it's an official product. It probably functions in a very different way to a real flashcart because it doesn't have to run roms. I think it's just a media player isn't it?

    edit : Snap Narn!
     
  8. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    Thats not a flashcard ;p Its a movie player made by Nintendo so of course it works since Nintendo made it,
     
  9. Heeroo

    Member Heeroo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    271
    Location:
    Rehenb├╝hl
    Country:
    Germany
    lol, jes the DS Vision works on Dsi^^
     
  10. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    I remember watching this vid on youtube, some guy tested like 28 flashcards, all didn't work. But, for the G6 it showed up on the DSi menu, but when he selected it he got an error message and he forced to turn off the DSi. Some goes for the AceKard 2 and theEZ Flash V.
     
  11. updowners

    Member updowners lurklurklurk

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    1,323
    Country:
    Australia
    Isn't it made by AM3 and liscenced by Nintendo?
     
  12. zidane_genome
    OP

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    There's a few options with the G6DS Real... you can autoboot (bypass the H&W screen), or allow the DS menu to show... that's part of the card... not a DS thing...

    You can also set it as a PASSME, or autoboot GBA by editing one of the ini files on the card...

    I was just wondering, since 99% of the cards autoboot.

    That's what I like about the G6DS... if I turn off autoboot, it'll show up on the DS menu with it's own custom graphic, and title (which you can change if you know where to look, lol)

    But I guess even if you turn off the autoboot option on the card (not the DS) it still won't work...
     
  13. UltraMagnus

    Member UltraMagnus hic sunt dracones

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    1,967
    Location:
    Portsmouth
    Country:
    United Kingdom
    the only flashcards that work right now are the single game backup carts, and that is because they are identical to a real cart once written to just about. however, these are hard to get hold of unless you know the right people in china and want hundreds of thousands
     

Share This Page