1. t33st33r

    OP t33st33r Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    Spain
    Hi everydody.
    (If I didn't misunderstood) according to this thread there is a way to run DS/DSi games with screen filters. The filter I want to use is 1x.

    This is what I have done:

    [1] I checked ON the "Enable loading external FIRMs and modules" in Luma3DS (my version is 10.0.1) configuration. I pressed START to save and boot.
    [2] I installed (using FBI) TWPatch.cia and opened it. I patched the FIRM using Sono's crisp (original patch). It created sd:/luma/sysmodules/TwlBg.cxi
    [3] I opened TwilightMenu++ and opened a game. Once in game's main menu I pressed START+SELECT to switch to 1x screen filter. It didn't work.
    [4] I opened TwiligtMenu++'s "Games and apps settings" to modify "Screen and aspect ratio" and tried again. I got same result.
    [5] I patched the FIRM again (using Sonos's crisps (tweaked) this time) and tried again step 3 and 4. I got the same results.

    What am I doing wrong?

    Thanks in advance.

    @Sono please help
     
    Last edited by t33st33r, Feb 10, 2020
  2. lone_wolf323

    lone_wolf323 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    3,207
    Country:
    Canada
    The only thing I dont get. Is why you bothered to post out here when that thread is there to help with such questions or issues. Espcially when posting there will grab the attention of Sono quicker than this will.
     
  3. t33st33r

    OP t33st33r Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    Spain
    My experience (in some threads) I have posted questions my post got unnoticed (slipped past). My will was not to bother anyone... sorry if I did.
     
  4. emcintosh

    emcintosh On the internet, everyone knows I'm a cat
    Member

    Joined:
    Dec 4, 2016
    Messages:
    162
    Country:
    United Kingdom
    Don't you need to hold start/select on the *3DS* Home Menu when launching TwilightMenu to set 1x scaling? That works for me.
     
    t33st33r likes this.
  5. t33st33r

    OP t33st33r Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 22, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    Spain
    It works. Thanks
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - filters, screen, DS(i)