Hacking Does Fire Emblem If Cia Method work?

Ohana_Honokusu

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 28, 2015
Messages
216
Trophies
0
Age
22
Location
Osaka
XP
82
Country
I've been hearing people say that they can't get it to work and people who can get it to work. I'm not sure, so I'm asking. Do I install it like an ordinary CIA, or are there other things you have to do with it in order to play it? 3DS is O3DS 9.2U
 

s3r1alpari4h

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 20, 2015
Messages
123
Trophies
0
XP
158
Country
United States
If you're talking about pirating a fire emblem CIA, you'll need to install it with some kind of signature patched cfw. Cakes fw etc
 

Fureshyu

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2015
Messages
149
Trophies
0
Age
26
XP
122
Country
United States
I have it installed on my emunand and it works like a charm but if you want to play dlc you'd have to use ntr to patch it so u can use dlc.
 

Scarlet

Soy Consoomer
Editorial Team
Joined
Jan 7, 2015
Messages
4,172
Trophies
0
Location
Middleish North-Left
XP
9,356
Country
United Kingdom
I have it installed on my emunand and it works like a charm but if you want to play dlc you'd have to use ntr to patch it so u can use dlc.
That isn't necessarily true any more. On that ISO site, somebody uploaded a version that runs without the language emulation plugin. It remains true for the regular, unpatched DLC though.
 

Fureshyu

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2015
Messages
149
Trophies
0
Age
26
XP
122
Country
United States
That isn't necessarily true any more. On that ISO site, somebody uploaded a version that runs without the language emulation plugin. It remains true for the regular, unpatched DLC though.

Oh? I saw two posts of it. one saying v3.0 and another one saying 2.2. I downloaded the 2.2 version but patched it to 3.0 with the link they provided.
 

Scarlet

Soy Consoomer
Editorial Team
Joined
Jan 7, 2015
Messages
4,172
Trophies
0
Location
Middleish North-Left
XP
9,356
Country
United Kingdom
Oh? I saw two posts of it. one saying v3.0 and another one saying 2.2. I downloaded the 2.2 version but patched it to 3.0 with the link they provided.
I'm talking about the DLC specifically. Previously, you needed the NTR Language Emulation Plugin for it to be recognised. The new "Latest DLCs with Invisible Kingdom English patch" version doesn't need it, and'll be recognised anyway ^^
 

Fureshyu

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2015
Messages
149
Trophies
0
Age
26
XP
122
Country
United States
I'm talking about the DLC specifically. Previously, you needed the NTR Language Emulation Plugin for it to be recognised. The new "Latest DLCs with Invisible Kingdom English patch" version doesn't need it, and'll be recognised anyway ^^

That's pretty amazing. I love fire emblem so this is big news for me haha. What should I do to install it? Should i just get it and install the .cia or should I delete the dlc from my emunand first before I do that?
 

Ohana_Honokusu

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 28, 2015
Messages
216
Trophies
0
Age
22
Location
Osaka
XP
82
Country
Invisible Kingdom is the best story of the three, so definitely play it if you can!
IKR? I've got everything set up, I'm gonna do it this weekend! I have the Special Edition CIA too. I'm not getting the English one(even when it comes out) because I like the Japanese voice acting better and I want to play the game early:toot:
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: https://imgur.com/gallery/BgHrJPC