Does 8 mB Make a Difference?

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by 67birdman, Dec 21, 2009.

Dec 21, 2009
  1. 67birdman
    OP

    Member 67birdman GBAtemp Fan

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    441
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    Hi everyone,
    I have a Toshiba A200 laptop:
    2 GB Ram
    Intel Core 2 Duo processor, 1.73 Ghz
    ATI Video Card 120mb
    Windows Vista Home Premium

    Sorry about the specs, I don't have them on hand right now.
    But anyways, I am using SystemRequirementsLab.com's check to see if you can run a game.
    Everything shows up as fine, but for the video card, it says that I have only 120 mB of memory, and it needs 128 mB.
    Does 8 mB really make a difference, can I still run these games?
    Thanks
     
  2. velocity37

    Member velocity37 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    128
    Country:
    United States
    8MB of video memory probably won't make a difference. Your card can't make use of shared memory?

    I'd be more worried about the actual graphical performance requirements of the game rather than video memory. What you might want to do is see the actual minimum required video card model, look up some 3DMark scores or something, and see how that compares to what your laptop can do.

    Also, 120MB is weird. Maybe that's already including some shared memory?
     
  3. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    120mb is very strange for a video card. It should be enough for video memory as the poster above me said.
    You never mentioned the exact model name of the ATI card. If you check device manager it should give you the name. Chances are it could be some basic/low end integrated one. Unless it was a very high end laptop.
     
  4. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,187
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    I can probably see that being a laptop in all, also its MB
    8MB wont make a difference
     
  5. 67birdman
    OP

    Member 67birdman GBAtemp Fan

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    441
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    I don't really know, its some ATI dedicated card, don't remember the name.
    Thanks though. [​IMG]
     
  6. da_head

    Member da_head A dying dream..

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Toronto, Canader!
    Country:
    Canada
    yep as everyone said, 8mb won't make a difference. though y the hell do you have 120? lol..
     
  7. 67birdman
    OP

    Member 67birdman GBAtemp Fan

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    441
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    I turns out I have an ATI Mobility Radeon HD 2400.
    Has 1.4 GB of video memory.
    Too bad my processors only 1.5 ghz, i missed out on a lot of games [​IMG]
     
  8. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    Really doubt it's 1.4GB of actual vram. It's most likely shared with your RAM.
     
  9. 67birdman
    OP

    Member 67birdman GBAtemp Fan

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    441
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    Yea, I guess, still, my proccessor sucks [​IMG]
     
  10. outgum

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    1.5Ghz DOES suck XD
    but its ok for playing general games isnt it?
    I mean, i have 2 2.1GHz Processors, and a 512MB Graphics card, but mines expensive.

    Waht game are you trying to run?
     
  11. 67birdman
    OP

    Member 67birdman GBAtemp Fan

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    441
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    LOL, Call of Duty 4..
     
  12. Raki

    Member Raki GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    554
    Country:
    Germany
    Well the HD2400 is about the speed of a HD3200, so you shouldn't expect much - just low quality on a resolution like 1280*800
     
  13. zeromac

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    lol those are amazing worse than mine
    if its 8mb of ram then yea it makes a different
     
  14. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    My iMac: 1 3.06GHz Processor (two core), 4GB of RAM and a 256MB "ATI Radeon HD 4670" Graphics card.
     
  15. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,187
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    ^not sure why your posting your imac specs just out of the blue
     
  16. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    [​IMG]
    Lol, comparing with outgum.
     
  17. ZeWarrior

    Member ZeWarrior TheWarrior

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    2,810
    Country:
    Brazil
    Since when was the title, "Post your PC specs and compare them with mine"..?
     

Share This Page