1. Jack_Sparrow

    OP Jack_Sparrow Ruthless Pirate
    Banned

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    855
    Country:
    United States
    Do we have something to run GBA full speed through homebrew?
     
  2. NoThisIsStupider

    NoThisIsStupider GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    144
    Country:
    Canada
    New 3DS or Old 3DS?
    BTW, don't start every word with a capital. Makes it hard to read and is more work for the typer; nobody wins. Either use no caps or use correctly placed capitals.
     
    Games&Stuff and Minnow like this.
  3. Jack_Sparrow

    OP Jack_Sparrow Ruthless Pirate
    Banned

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    855
    Country:
    United States
    Old 3DS, and i didn't start ANY word with a capital other than the opening one :unsure:
     
  4. AtlasFontaine

    AtlasFontaine GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 18, 2015
    Messages:
    1,095
    Country:
    Venezuela
    Nope, on O3DS with kernel some games runs okay-perfect.
     
  5. Abcdfv

    Abcdfv What comes around goes around.
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    1,455
    Country:
    United States
    If you're on <9.3 you can use VC rom injections
     
  6. Rosselman

    Rosselman Spooky Skeleton
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    458
    Country:
    Chile
    Without kernel, only the n3DS has fullspeed emulation, using the gpSP Retroarch core.
     
  7. Jack_Sparrow

    OP Jack_Sparrow Ruthless Pirate
    Banned

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    855
    Country:
    United States
    Alright! Good to know! Once i have kernel on my O3DS i should be able to get some games full speed?
     
  8. controlepw

    controlepw Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Messages:
    41
    Country:
    Brazil
    For cfw we have semi-perfect emulation for gba for both the n3ds and the o3ds. For 9.2> only on n3ds we have decent gba emulation. On o3ds is almost unplayable for everygame
     
  9. Rosselman

    Rosselman Spooky Skeleton
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    458
    Country:
    Chile
    Yeah. You can inject ROMs on the Ambassador GBA games.
     
    Jack_Sparrow likes this.
  10. Vondosaurusrex

    Vondosaurusrex Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2015
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    It really depends on the game, but in general

    n3ds cia is full speed, and the 3dsx builds are very close with retroarch's gpsp core

    o3ds cia can work for some games, some run well while others do not

    o3ds 3dsx barely is even playable; however mgba is getting better.

    Edit: of course ambassador and injected games are full speed because they run natively
     
    Last edited by Vondosaurusrex, Dec 30, 2015
  11. Jwiz33
    This message by Jwiz33 has been removed from public view by BORTZ, Dec 30, 2015, Reason: spam.
    Dec 30, 2015
  12. Jack_Sparrow
    This message by Jack_Sparrow has been removed from public view by BORTZ, Dec 30, 2015, Reason: spam.
    Dec 30, 2015
  13. AtlasFontaine

    AtlasFontaine GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 18, 2015
    Messages:
    1,095
    Country:
    Venezuela
    You can also install GBA games as Cia with the AGB_Firm and play the games at full speed.
     
    Last edited by AtlasFontaine, Dec 30, 2015
    Jack_Sparrow likes this.
  14. NoThisIsStupider

    NoThisIsStupider GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    144
    Country:
    Canada
    Actually, the correct way to type it is: Do we have a Full Speed GBA Emulator yet?
    Not every word is capitalized.
     
  15. Jwiz33

    Jwiz33
    Banned

    Joined:
    Jun 5, 2014
    Messages:
    2,654
    Country:
    United States
    No, you're not.
    It should be:
    Do We Have a Full Speed GBA Emulator Yet?
    The a has to be lowercase, since it is an article.

    Anyway, nobody really capitalizes thread titles, it does make it harder to read.


    Only articles and coordinating conjunctions(not correlative) are lowercase, so actually it would be: Do We Have a Full Speed GBA Emulator Yet?
     
    Deleted-236924 likes this.
  16. Jack_Sparrow

    OP Jack_Sparrow Ruthless Pirate
    Banned

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    855
    Country:
    United States
    Ok. I didn't ask for grammar correction i asked a question; if your not here to answer that then go somewhere else please.
    Thanks. i'll set that all up once this new exploit get's released!
    Oh! I'm so sorry i accidentally capitalized the A! Accidents happen man
     
    Jwiz33 likes this.
  17. Rosselman

    Rosselman Spooky Skeleton
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    458
    Country:
    Chile
    Please note that using the Ambassador method (AGB_Firm) disables sleep mode and HOME Menu while you're playing the game. So better watch out for your battery.
     
    Deleted-236924 likes this.
  18. Jack_Sparrow

    OP Jack_Sparrow Ruthless Pirate
    Banned

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    855
    Country:
    United States
    But i can still shut off the system right? :O
     
  19. Rosselman

    Rosselman Spooky Skeleton
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    458
    Country:
    Chile
    Shut off? Sure, but closing the lid won't enter the low battery using sleep mode.
     
    Jack_Sparrow likes this.
  20. Jack_Sparrow

    OP Jack_Sparrow Ruthless Pirate
    Banned

    Joined:
    Nov 17, 2015
    Messages:
    855
    Country:
    United States
    Ok good to know! :)
     
  21. NoThisIsStupider

    NoThisIsStupider GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    144
    Country:
    Canada
    Userland blocks a ton of the power of o3DS and a small amount of the power of n3DS, so when we have kernel and the emulators develop a bit, full speed emulators on o3DS will exist and work well.
     
    Jack_Sparrow likes this.
  22. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    5,627
    Country:
    Antarctica
    I've seen Ambassador injected ROMs patched for sleep mode on the ISO site that do put your 3DS into sleep mode, so it's not impossible. But yeah, the regular Ambassador games certainly don't support it.
     
    Rosselman likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Emulator, Speed,