Dissidia: Final Fantasy Problem; Please Help

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by Bowser-jr, Feb 18, 2010.

Feb 18, 2010
  1. Bowser-jr
    OP

    Member Bowser-jr GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    Okay, I'll be playing story mode and after a i beat a chapter/part it will go to a white screen and then shut down. This happens every time I play story mode. Could someone please tell me how to fix this problem?
     
  2. Shardnax

    Member Shardnax GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    175
    Country:
    United States
    Have any plugins installed? Or are you using a UMD?


    The Power Manager plugin for example L+[] will shut down the psp completely.
     
  3. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    This happened to me once. Every time I defeated Chaos in FF2 story, the same happened in an Unmodded PSP with 6.00 OFW.
    I you saved before the battle with chaos (that was my case) then you'll need to restart the entire chapter or history.
     
  4. Bowser-jr
    OP

    Member Bowser-jr GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    Did you figure out how to fix the problem??
     
  5. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    As i said in my post, I restarted the entire FF2 chapter (the one with firion). Also, I think this is not related to ISO, as I played with the original UMD.
     
  6. Taik

    Member Taik GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Messages:
    555
    Country:
    France
    Start a new save and try it out (just to see where does it come from)

    Try another ISO

    Try another PSP if you can
     
  7. Bowser-jr
    OP

    Member Bowser-jr GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    I'll try starting a new game but I don't really want to loose my save file. And I've tried a different ISO and it still keeps happening. I think it may be the CFW 5.50 Gen D3 because I didn't have any problems using it on the CFW before it.
     
  8. Taik

    Member Taik GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 13, 2008
    Messages:
    555
    Country:
    France
    It doesn't come from D3, I beat the game with this firmware ...
     
  9. Bowser-jr
    OP

    Member Bowser-jr GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    Well, then I don't know what the problem is. Now it's happening everytime I play the game for more then a few min. I've tried a different ISO and that didn't help unless there is a certain ISO I need to be looking for.

    So just play the FF2 chapter and it should be fixed?
     
  10. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Just change the firmware and try again...far better to rule that out for yourself too. (try 5.00M33-6)
     
  11. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    Before getting the UMD I played using the ISO in m33-6 and went withouth problems. Is really strange this happened to me with a fully updated (at that moment) 6.10 Piano black PSP with original FW and original UMD.
     

Share This Page