Disk Channel Loading Without CIOSCORP

Discussion in 'Wii - Hacking' started by truballr, Jan 20, 2009.

Jan 20, 2009
  1. truballr
    OP

    Member truballr GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    176
    Country:
    United States
    UPDATE:
    Remove all regions skip update check fix bug
    Region free games fix bug
    Move disc channel add
    No background sound add
    No copy save game protection
    Healthwarning with no backmenu
    Channel almost hidden, smaller size
    Added screen at POClauncher


    To get this to work, all you need is Preloader and the files listed below.
    PAL and NTSC compatible

    Aquilino Pack (MediaFire)

    1. Get FS Browser and get the 10000043.app or 10000046.app (copy it to the SD card you will find it under /title/00000001/00000002/content/1000000[43/46].app) thx icefireicefire
    2. It should now be at the root of you SD card, rename it to sysmenu.dol
    3. Install the Aquilino Menu Patcher Channel with Wad Manager (MAKE SURE YOU HAVE WANINKOKOS CUSTOM IOS36 R.7 NOT WIIGATORS IF YOU GET AN ERROR!)
    4. Put the Auto Loader dol to the root of your SD card
    5. In Preloader select install/load dol and install it, in settings set Preloader to autoboot dol
    6. And you have Loading through the disk channel without patching all you IOS's or patching IOS 30

    This Auto Loads a patched System Menu which you can play backups through the disk channel

    aquilino and I have no responsibility if you brick your Wii, you install this at your own risk. [​IMG]

    **If you upgraded to the newest Preloader, get your latest 10000043.app or 10000046.app again.

    Credit:
    aquilino
    WiiCrazy
    Waninkoko
     


  2. Jotokun

    Member Jotokun GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    What directory is 10000043.app under? I've tried looking for it, but cant find it. Is it renamed to main.dol in shared2 after you run preloader?(Thats the only thing I can think of atm...)

    Sorry if this sounds noobish
     
  3. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    /title/00000001/00000002/1000000[43/46].app
     
  4. truballr
    OP

    Member truballr GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    176
    Country:
    United States
    When FS Browser starts up pick the one that says SU.
    Go to title, then 00000001 folder, then 00000002 folder, and you will find it inside the content folder
     
  5. Jotokun

    Member Jotokun GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    Ok, thanks for the help. I followed the instructions to the letter, and it didnt work, I'm assuming I have to launch and do something with that menu patcher channel? Would I want to run this with the system menu on nand, sd, or does it not matter?

    EDIT: Just tried the channel after letting it autoboot off the SD card, and now my backup is asking for a firmware update. So it looks like this works

    EDIT 2:Ok, looks like it definitly works now. Looks like it gets rid of preloader benifits(kinda obvious, but easy to overlook) like region free and update skiping, so the stuff I threw at it at first didnt work/requested updates. Threw in no more heroes, which didnt prompt for an update, ran fine. This looks like it would be good to use in combination with starfall before you install preloader.
     
  6. truballr
    OP

    Member truballr GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    176
    Country:
    United States
    Ya I believe so, also I don't think it works with patch games if you are using some
     
  7. Jizmo

    Member Jizmo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    500
    Country:
    United States
    It's a no go for me again. NTSC 3.2U PreLoader CIOSCORP
    I even reinstalled Waninkoko's cIOS36r7.

    PAL (out of region) still won't show up in Disc Channel (I do have starfall recovery options installed). Did anybody else who gets this working do so with starfall installed?
     
  8. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    that would be correct, menupatcher loads 1:1 backups only
     
  9. Jotokun

    Member Jotokun GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    I didnt, but I'm currently "downgrading" my wii from 3.2u to 3.3u to 3.2u, to get rid of preloader so I can try this with starfall. Will post how it works out after I try it out.
     
  10. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    so no need for CIOSCORP but.......still no region free?? [​IMG]
     
  11. Jotokun

    Member Jotokun GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    Looks like it... just finsihed setting up and testing, originals and backups work with starfall's disk update patch, but none of my PAL games work(I'm on NTSC).
     
  12. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    CIOSCORP is still useful for IronRecovery (what IronMask did to fix his wii) [​IMG].
     
  13. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    was just gunna say that... CIOSCORP stays on my wii after hearing that

    lol IronRecovery... i like it
     
  14. truballr
    OP

    Member truballr GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    176
    Country:
    United States
    Has anyone gotten it to work with Starfall installed with patches before installing Preloader?
     
  15. lolsjoel

    Member lolsjoel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    930
    Country:
    United States
    Will do this tomorrow. Thanks.
     
  16. Jotokun

    Member Jotokun GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    Yes, skip disk update works, region free doesnt.
     
  17. jacklaidlaw

    Member jacklaidlaw GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    217
    Location:
    london but Scottish
    Country:
    United Kingdom
    will this make originals read at 3x??
     
  18. fishears

    Member fishears fishears

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    694
    Country:
    United Kingdom
    This is not working on my Wii. I'm getting an "Exception (program) Occurred!" error...
    It's Pal, 3.2, Preloader installed, followed your instructions in the first post - BAM!
    I get the same error launching the channel from the system menu.
    Any ideas? Do I need to have taken the 46.app from nand BEFORE I installed Prelaoder?

    Nice work BTW [​IMG] - this is based on WiiCrazy's efforts isn't it?
     
  19. robiul

    Member robiul GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    538
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United States
    What the hell's iron recovery? Oh yeah and what happens when you switch games or reset software, does the patcher still stay in effect?
     
  20. Jotokun

    Member Jotokun GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    If you reset the software, it'll send you back to the system menu, most likely because it switches to the proper IOS and suddenly cant read the game disk. As far as switching games, if you mean in the system menu then yes, you can swap games out and they'll continue to work.
     

Share This Page