dios mios issue

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by luke9511, Sep 11, 2012.

Sep 11, 2012

dios mios issue by luke9511 at 6:05 AM (6,946 Views / 0 Likes) 60 replies

  1. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    hello im trying to get dios mios working on my 4.3 soft modded wii, when i try to load a game from the usb it loads the disc in the drive instead how do i go about fixing this? thanks in advance for any help/advice
     


  2. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    First off, what USB Loader and rev are you using?
    2.do you have D2X installed on your wii for usb loading?
    3. what game?
     
  3. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    1. im using the latest version of usb loader gx

    2. yes i have v6 of d2x installed

    3. it does it with any gc game i have tried
     
  4. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    try ugrading to v8 of d2x and by latest version do you mean v1200 or somthing different, also I just thought of this are you using DIOS MIOS v2.0 or v2.2+ if the second one, make sure your loader is set to regonize it as 2.2 or above in the loader settings.
     
  5. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    how do i update to v8 of d2x? and i just updated usb loader gx to r1200 ios 249 i can also do a syscheck if you need me too i just have to remember how to save it to my sd card

    EDIT heres the syscheck
    Warning: Spoilers inside!
     
  6. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    According to the readme of D2X when you download it from: http://code.google.com/p/d2x-cios/downloads/detail?name=d2x-v8-final.zip&can=2&q
    "[ HOW TO INSTALL IT ]
    You can install d2x cios through ModMii or d2x-cios-installer.

    ModMii:
    - Download and install ModMii v4.8.1 or higher on your PC. Download link:
    http://gbatemp.net/topic/207126-modmii-for-windows
    - From ModMii's Main Menu, enter "4", then "beta"
    - Select the d2x beta you want to build
    - Mark some or all d2x cIOSs for download (i.e. "d2x")
    - Enter "D" then "Y" to build d2x beta cIOSs\WADs
    - Install cIOSs using a WAD Manager - i.e. WiiMod\MMM\YAWMM (available on
    ModMii's Download Page 2)
    d2x-cios-installer:
    - Download the latest d2x-cios-installer from its google code page:
    http://code.google.com/p/d2x-cios-installer/downloads/list
    - Extract it into the apps folder of your sd card or usb device
    - Extract d2x-v8-final.zip on your sd card or usb device
    into the folder /apps/d2x-cios-installer.
    NOTE: This will overwrite the file /apps/d2x-cios-installer/ciosmaps.xml
    possibly present in that folder. You might want to rename it before
    extracting the d2x package.
    - Launch the Homebrew Channel, start the installer and follow the
    instructions on the screen"
     
  7. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    quick question before i move on i ran the installer and installed to 249 should i install it to any of the others on the screen aswell?
     
  8. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    250 IF you plan to use the Wii Speak function, but otherwise no, you don't have too.
     
  9. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    awesome thanks i just did a test and i got a black screen so im guessing i must be getting close
     
  10. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    what base did you use for the d2x?
    if DIOS MIOS runs correctly, you will get a GC logo with DIOS MIOS written under it.
    Also,now that the wii is set up properly, did you run the iso through crediar's discex program to set the isos correctly
    download link DiscEX v0.9: http://uploaded.net/file/d5xae567
     
  11. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    I don't know what base if you mean iOS it's 249, I also have been trying to use games I installed to my USB hd using USB loader gx but I guess I need to back them up to ISO and use the program you linked too, how do I go about backing them up on windows 7? And thanks for all the help so farEdit I ripped one of my gc games using clean rip and put the iso through the program you linked too and got a black screen
     
  12. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    Unless you have a very specific dvd drive, you'll have to use your wii to rip them and that program is for gc games only btw.
     
  13. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    Yeah I ripped star wars rogue squadron III and ran it through the program and when I went to load it it went to the dios mios logo and I could hear the disc drive on the wii being accessed and the light on my USB hd blink but then it just goes to a black screen
     
  14. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    That is one of the few games that has problems with DIOS MIOS, try another game. here is a compatibility list: http://crediar.no-ip.com/gc/
     
  15. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    that list shows rebel strike works but i guess i can try resident evil 2
     
  16. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    I noticed that too, but I can't play that game either and I know other people have had this problem before for that game specifically.
     
  17. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    ok just tried resident evil 2 and got a black screen, at this point i dont know if its the rips or my usb hd should i try another game or resoftmod from scratch with more updated ios's etc? is there another app to rip gc games with? im using the latest version of clean rip
     
  18. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    USB loader GX itself can rip discs, and it's not bad.
     
  19. luke9511
    OP

    Member luke9511 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    do i still have to run them through the program or are they good as is?
     
  20. TyBlood13

    Member TyBlood13 Weeaboo Trash

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,464
    Location:
    Kentucky
    Country:
    United States
    I do not think you have to, but could you make a new syscheck since you installed the new d2x and whatnot?
     

Share This Page