Dead Space: Extraction has no sound

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by MaGnUmKiLLa, Oct 13, 2009.

Oct 13, 2009
  1. MaGnUmKiLLa
    OP

    Member MaGnUmKiLLa GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    157
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I just burned a copy of Dead Space: Extraction and the game has no sound. It's not my TV or my Wii or anything simple like that. The game actually does have sound when I'm watching the motion comic but everywhere else is just silence. Has anyone experienced this kind of problem before? If it sounds like a bad burn I'll just burn it again but I've never heard of a bad burn causing something like this
     
  2. MaGnUmKiLLa
    OP

    Member MaGnUmKiLLa GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    157
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I just burnt a 2nd copy of the game, getting the iso from a different source and, I'm experiencing the exact same problem. It'll make sound whenever it first loads, that screen before the title screen *I think it says Visceral or something* and the motion comic but no where in the menu's or once I start the game has sound. Does anybody have any idea?


    Edit: I just saw a guy on another site who was saying he had the exact same problem so I'm not an isolated incident. I've got a 4.1u with cios rev14 and Neogamma r7 using an NTSC-U version of the game. I can't imagine I'd need to update to 4.2 to fix this but, I'm not an expert.
     
  3. xshoyz

    Member xshoyz GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    188
    Country:
    United States
    I think one solution to this is to run the game through a USB Loader.

    I personally am getting a 'Disk could not be Read' error, after a 002 error.
     
  4. darghoul

    Newcomer darghoul Member

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I had the same issue loading DS:E with Neogamma R7 (cIOS rev14). I was able to get it running with sound by setting the language in Neogamma to 'console default'. Then it gave me a disc read error about 5 minutes in, and I said fuck it and used a USB loader.

    I also read some posts where people were able to get sound working by using a beta release of Neogamma R8. Didn't work for me [​IMG]
     
  5. MaGnUmKiLLa
    OP

    Member MaGnUmKiLLa GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    157
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    for real, I can't run a usb loader. Tell me running discs hasn't become so out of date that they've quit trying to get games to work like that. I'll try the Neogamma beta r8 thing and let you all know if I get it to work
     
  6. darghoul

    Newcomer darghoul Member

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Be sure to try setting the language to 'console default' under Region Options. I just tried that again with Neogamma R7 and it ran with sound.
     
  7. MaGnUmKiLLa
    OP

    Member MaGnUmKiLLa GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    157
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I just tried the game thru Neogamma R7 with the region language set to console default. The game did load with sound but, I wasn't able to finish the first level without it giving me a disc read error. Anyone got any other ideas?
     
  8. MaGnUmKiLLa
    OP

    Member MaGnUmKiLLa GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    157
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    So, anyone got any ideas? The console default thing does not work. I haven't tried the NeoGammar8 beta but, I'd rather wait until that's not a beta as much as an official release. Is there any other options or are us non-usb loader users screwed?
     
  9. ConraDargo

    Member ConraDargo Flashback Fanatic

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    1,764
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    I had the same problem just now using SoftChip R90 (the Gamma Loader which I normally use would only display the #002 error), but now that I've switched the disc region and language to default it works like a charm! [​IMG]
     
  10. norain

    Newcomer norain Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    Working great.

    Thanks!
     
  11. ultaman

    Newcomer ultaman Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Malaysia
    I dont see any language option.. just region option on my NeoGamma r7 v14, finally got sound.. but.. on 2nd Act.. played a few minutes and it hangs there... =/

    Any solution?.. its there any difference if i get PAL version of it?.. as my DS:Extraction its NTSC version.

    Cheers [​IMG]
     
  12. mleopublic

    Newcomer mleopublic Newbie

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Italy
    Hi, I got the same problem with USB Loader GX 1.5...

    Any other got the same problem?
     
  13. ultaman

    Newcomer ultaman Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    Malaysia
    Hmmm.. did anyone actually finished this game using the disc?... [​IMG]
     
  14. Ame16787

    Member Ame16787 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    109
    Location:
    ITALY
    Country:
    Italy
    had same problem with usb loader gx when i tryed to change language in the loader's language settings (not global but game-related) with "console default" set everything runs smooth [​IMG]
     
  15. rpotjtor

    Newcomer rpotjtor Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Just set language to Console Default instead of English, and the sound is working! [​IMG]
    Using 4.0U, NTSC game, NeoGamma beta (12, I think; maybe 8), cIOS, etc.
    The beta NeoGamma is stable, so don't be afraid to use it. I've been using it ever since NSMBW came out, and it hasn't let me down yet.

    I haven't tried playing the levels yet. I'll let you know if I get an error. If I don't reply back, there was no error. [​IMG]

    EDIT: Sorry to bump an old topic if it's not allowed. I found it on Google and didn't think about the date until now. Hopefully it'll help someone else, especially if they found it on Google as I did.
     

Share This Page