CycloDS not recognizing EZflash V 3-in-1 Plus?

Discussion in 'CycloDS' started by WhiteShadow1, May 22, 2010.

May 22, 2010
  1. WhiteShadow1
    OP

    Newcomer WhiteShadow1 Newbie

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hello all, I recently got my CycloDS and I absolutely love it! I thought hey maybe I should get a slot-2 device so I can play my GBA roms on it too. So I got the EZflash V 3-in-1 Plus. I was sure with the Cyclo being upgraded to the latest firmware 1.58, I'd be able to just load up the roms in a gba folder and play. Turns out the Cyclo won't even see 'em. What gives?

    So right now I'm using the Exploader method to play around with 'em, but it feels pretty inconvenient having to wait for them to load every time. Any ideas on what I should do or what's going on here? Thanks in advance!
     
  2. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    you have to edit the config file to see gba files on your microSD. The default is DS only.

    As for your so called loading issue, it is the same thing with the internal loader. It takes time to transfer stuff to the 3in1 to run, it is not a 3Gbit/s pipe.


    You will need to edit the config.xml file in your system folder on the microSD. You will need to find the line that says gbaSupportEnabled and set it to 1 like below

    CODEÂÂÂÂ1
     
  3. WhiteShadow1
    OP

    Newcomer WhiteShadow1 Newbie

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Nice worked out perfectly! Thanks how_do_i_do_that! As far as the loading issue, you're right about that. I'm just being impatient is all haha. Thanks again [​IMG]
     

Share This Page