CycloDS Evolution Firmware v2.1 Released!

Discussion in 'CycloDS' started by Gariscus, Feb 3, 2011.

Feb 3, 2011
  1. Gariscus
    OP

    Member Gariscus Former Team Cyclops Mod

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Australia
    CycloDS Evolution Firmware v2.1 has been released for both Evolution and iEvolution and is available for download from the support page.

    Changes in this release include:

    • Common
      • Added GUI screen capture option, for reviewers and skin testers. See readme for details
      • Fixed game compatibility regression with 0168, 0559 etc
    • iEVO
      • Moonshell is now supported in DSi mode. Please ensure that you download and use the copy of Moonshell v2.10 from the CycloDS website
    In addition, we have uploaded both the CycloDS iEvolution users manual PDF file and a new build of MoonShell v2 which are both available from the support page.
     
  2. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    Looks awesome. Thanks for the heads up. [​IMG]
     
  3. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    anyone have/mind making a quicky video for this new firmware, im quite curious.
     
  4. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Dragon Ball Kai still not fixed. Patched version works though.
     
  5. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,481
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    It seemed quick for me, given that I didn't even get a chance to update to 2.0 [​IMG]

    Not a complaint, of course.
     
  6. Seaking

    Member Seaking GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    857
    Country:
    United States
    i only JUST updated to 2.0, might as well get the latest haha.

    screen capture? hell yeah, thats awesome
     
  7. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Screen capture is a nice feature, if even it's only of the GUI and not in-game (if they pull THAT off, I'll be impressed)

    Moonshell and CookingTimer have GUI screenshots themselves, but they always crashed the DS afterwards.
     
  8. kiafazool

    Member kiafazool GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    1,221
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    holy BEEEP

    SCREEN CAPTURE

    SUPERCARD TEAM BETTER IMPLEMENT THIS TO DS2
    (dont call me a supercard fanboy - i believe its a feature that all flashcarts should have)

    if it was in-game too
    THAT WOULD BE KILLER
     
  9. Seaking

    Member Seaking GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    857
    Country:
    United States
    its not in-game, it is only for the GUI. and for anyone wondering how to open the .raw file...


    http://www.teamcyclops.com/forum/showpost....amp;postcount=7
    got it to work in GIMP, Paint.net doesnt like it and for people that have PhotoShop, it works in that too.

    Edit:
    in GIMP
    open -> find image -> select Raw image data -> 256x192 as the resolution
     
  10. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    In-game screen capture would be really awesome. I wonder why no flash cart has tried implementing that before.

    Anyways, I'm really glad the old Cyclo is finally getting updates again.
     
  11. Qtis

    Member Qtis Grey Knight Inquisitor

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    3,762
    Location:
    The Forge
    Country:
    Antarctica
    Actually the in-game screen capture might be made into the Evo/iEvo. TC once made a post about it a long time ago and there isn't really a major problem concerning it. Just isn't top priority if no one would use it.. Hopefully we'll see the feature in a future release? [​IMG]


    -Qtis
     
  12. GH0ST

    Member GH0ST Your Hero is a Ghost

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    924
    Location:
    I was here... before...
    Country:
    France
     
  13. WiiUBricker

    Member WiiUBricker Insert Custom Title

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    5,831
    Location:
    Espresso
    Country:
    Argentina
    No thanks, I'm not interested in this anymore.
     
  14. staticfritz

    Member staticfritz GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    117
    Country:
    Canada
    Miniland Mayhem is actually working!!
     
  15. GH0ST

    Member GH0ST Your Hero is a Ghost

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    924
    Location:
    I was here... before...
    Country:
    France
    Yes even since V2.0 : Game compatibility fixes (DSi 101, DSi 109, 5140, 5174, 5175, 5243, 5274, 5275, 5326, 5329, 5343, 5358, 5364)
     
  16. MushGuy

    Member MushGuy GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    679
    Country:
    United States
    They still have to fix the old cheat prompt, because it still does not work properly with all cheats. Only the new cheat prompt does.
     

Share This Page