custom channels on 3.3

Discussion in 'Wii - Hacking' started by redrumbrg, Oct 30, 2008.

Oct 30, 2008

custom channels on 3.3 by redrumbrg at 4:18 AM (1,411 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. redrumbrg
    OP

    Newcomer redrumbrg Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    Aruba
    is there a way to use custom channels on the latest update 3.3u without downgrading to 3.2u? i used the update on wii music. i have read about wad manager 1.3 but does this allow for custom channels or is it just for backup loaders? now the latest hbc works with 3.3u but no custom channels, is anyone working on a modified wad or channel using the new fix in the latest hbc?

    thanks for any info
     
  2. Midna

    Banned Midna Banned

    Joined:
    Apr 13, 2008
    Messages:
    3,336
    Country:
    Albania
    It's a simple exploit called the search button.
     
  3. redrumbrg
    OP

    Newcomer redrumbrg Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    Aruba
    did that, however everyone seems to have a different opinion.
     
  4. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    wtf is with the sarcastic asshole response...If you dont want to give a strait answer shut up HOSER lol AYE?!
     
  5. redrumbrg
    OP

    Newcomer redrumbrg Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    Aruba
    ok already installed channels before the update still work, this i know. but new channels added after the update do not. the new hbc works with a new hack or fix and can load your homebrew programs through it. you can use gecko os to load trucha signed discs after the update.

    now my question is how do i install working custom channels without downgrading to 3.2u? some say by installing ios16, now i can install custom channels with my wad manager as of now but the channels do not work. so will this whole ios16 deal allow me to install working channels or just custom ios files for backup loaders?
     
  6. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    Use the Waninkoko's IOS Downgrader 1.0, to have the trucha-signed bug again on your Wii, now go to search and type IOS Downgrader 1.0 [​IMG]
     
  7. redrumbrg
    OP

    Newcomer redrumbrg Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    Aruba
    i have and the ios downgrader 1.0 uses an internet connection to reinstall ios to allow you to use the trucha bug. however if you read my first post i said the update came from the game wii music and not from the net, i don't have an internet connect for the wii. is there another way then?
     
  8. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    LMAO [​IMG]

    @redrumbrg
    i'm searching for you now, i may be wrong but i think i saw a way to do it without internet connection

    http://www.wiihacks.com/faq-guides-tutoria...date-guide.html
    this is all i can find but it still recommends to downgrade using cIOS downgrader 1.2(which you need internet for) to make sure all traces of the update(oct. 23rd) are gone

    hope this helps you
     
  9. dajavax

    Member dajavax GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    Monterrey
    Country:
    Mexico
    the update that comes with the wii music is safe for homebrew... you can use wad manager... it works for custom channels i use it... and i have 3.3U
     
  10. redrumbrg
    OP

    Newcomer redrumbrg Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    Aruba
    i have tried several custom channels with wad manager 1.21 everyone installs but won't work, they say channel can't be used. now i can still run hbc with programs but not the custom channels.
     
  11. redrumbrg
    OP

    Newcomer redrumbrg Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    Aruba
    sorry for the trouble but it seems that i misunderstood the update for the error, i am going to try free the wads to see if that works

    thanks for the help
     

Share This Page