1. HappyzLife

    HappyzLife ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Messages:
    198
    Country:
    Italy
    the rom converted in cia works fine, and the non-patched version of the .3ds is already on the official sky3ds template, (eur kingdom hearts dream drop distance), just the patched version dont let me write it in my sd. Maybe the tool is just for official games with ap patch. I just wanted to know if i could use my old sky3ds blue button for test my .3ds before convert them, just like a gateway because of luma's sign patch
     
  2. wsquan171

    wsquan171 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 14, 2015
    Messages:
    289
    Country:
    China
    theoretically it should be a gw equivalent with this program and sig patch. but it seems not all cases can be handled.
     
    HappyzLife likes this.
  3. pbr75

    pbr75 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 18, 2017
    Messages:
    2
    Country:
    Hi jon2491.
    Can you help me out? I also tried to get Kirby Planet Robobot running using this tutorial, but had no luck. What FW are you running in your 3DS? Are you using some softmod hack to get it running?

    Thanks for the help.
     
  4. Hayleia

    Hayleia GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    1,485
    Country:
    France
    The first post states "only CFW can run it" and the post you quoted specifies "using Luma". So yes, using a softmod hack.
     
  5. pbr75

    pbr75 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 18, 2017
    Messages:
    2
    Country:
    Hi Hayleia. I feel like Homer Simpson with one of his iconic "doh" moments. :-)
    I completely missed the Luma reference.
    Thanks a lot.
     
  6. Raknell

    Raknell Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2019
    Messages:
    1
    Country:
    Spain


    Please I need some help, I want to play Animal Crossing New Leaf Welcome Amiibo with the Sky3ds, but when I play after a while the screen goes black and I have to turn off the console, it happens to me with the loading screens and I think it's the fault of the template, could someone make me the template? I know you explained it well but it doesn't work for me.
     
  7. Bacon420King

    Bacon420King Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Is there any way to do this without CFW? (I've just got a 2ds XL and don't want to mod)
     
  8. BaamAlex

    BaamAlex DINKELBERG!
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    2,775
    Country:
    Germany
    Why not? Mod the 3ds and do whatever you want. The chance to brick it through the installation is 0% because the installation process were very simplified in relation to a9lh earlier. You don't have to downgrade the 3ds, no need for the otp.bin etc. Follow this. It is up to date and contains everything you want to know.
     
  9. Bacon420King

    Bacon420King Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I did mod with CFW Luma and even then Sky3ds does not work!
     
  10. BaamAlex

    BaamAlex DINKELBERG!
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    2,775
    Country:
    Germany
    Again...you don't need a flashcard when you use luma.
     
  11. Bacon420King

    Bacon420King Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Thanks! I just bought that sky3ds so I did not want it to go to waste. (Lost the packing so I cant send it back)
     
  12. BaamAlex

    BaamAlex DINKELBERG!
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    2,775
    Country:
    Germany
    :wtf::wtf::wtf::wtf::wtf::wtf::wtf:why?
     
  13. Bacon420King

    Bacon420King Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    idk... But I read somewhere that you can out CIA games on it after getting CFW, but do I need a certain app to get it to run or what? And another question do I an emuNAND with no signature checks????
    Sorry I'm a noob but I like the idea of having games on one SD (for the Sky3ds) and one for homebrew (in the 3ds)
     
    Last edited by Bacon420King, Aug 15, 2020
  14. BaamAlex

    BaamAlex DINKELBERG!
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    2,775
    Country:
    Germany
    You install the .cia with FBI. And you start it through the home menu. And no, you don't need an emunand. Luma patches your sysnand already and disables the signatures.
     
  15. Redhorse

    Redhorse Warehouse 13 Curator
    Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    532
    Country:
    United States
    In case no one else has mentioned it, the one drawback to the sky3ds (I have orange one) is it can not play CIA format, meaning you can not put the download-only game on it, unless you can convert them to .3ds format, I haven't seen done/pretty sure can't be done, but someone will correct me if I'm wrong.

    So .Cia for Cfw and .3ds for Sky... also CFW on 3ds/2ds can convert between the two. Something no one mentioned to me when I first got involved with cfw on 3ds...

    As mentioned about he's right it is very safe today & very little reason not to put cfw on,
     
  16. Bacon420King

    Bacon420King Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Well, thanks. I have already been using FBI to install them (Cias/Games) But I had wanted to use the Sky3ds but its fine. Your probably slamming your head into a wall trying to explain that to me. Well have a nice day and thank you!
     
  17. fmkid

    fmkid Just another GBATemp's random guy
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    1,130
    Country:
    Colombia
    Sky3DS only run clean backups (1:1 cart dumped) on .3ds format. No homebrews, no mod roms, no eShop digital games, no VC games
     
    Last edited by fmkid, Aug 15, 2020
  18. Bacon420King

    Bacon420King Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I did I ripped Pokémon Moon using god mode 9 and it still did not work
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Template, ourself, create