Convert Pkmn SS (J)-->(U)?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by 0ominnio0, Mar 13, 2010.

Mar 13, 2010

Convert Pkmn SS (J)-->(U)? by 0ominnio0 at 1:09 PM (3,946 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. 0ominnio0
    OP

    Newcomer 0ominnio0 Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Germany
    Hi...

    Sorry to bother but I was wondering whether it is possible to use the PKMN SS (J) save with the (U) Rom.
    Is it possible to do that by editing the hex or something like that of the sav file?
    I already tried to make a simular file with pokesav but without changing the events you have to play the hole game again...
    Is there a way to do that?


    Greetz Yessica
     


  2. xGrAffitix

    Newcomer xGrAffitix Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    Look out! You made another thread about pokemon! Here comes the angry mob! Lol. Anyways, I don't think that's possible, and even if it were, it'd probably take way too long. In my opinion anyways.

    Edit: Actually, I read your post wrong. I apologize. I thought you were talking about full rom conversion. Anyways, I think it IS possible to convert the 'SAVE'.

    There are a few threads open about it. Check them out and see what you can find. I've read a few and some people are having problems. I don't think it's save issues though, I think it's just Anti-piracy issues with the US Rom
     
  3. 0ominnio0
    OP

    Newcomer 0ominnio0 Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Germany
    Thx for the answer^^

    Well my rom doesn't freezes^^ But do you know how to change the sav? I hate playing games twice ;-)

    And I am sorry for making another thread but I didn't find one which fits my question...
     
  4. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    depends on what flashcart your using.

    ex. using an r4; the japanese sav does not load with the US rom.

    it has nothing to do with the sav(?) but just the anti piracy on it(?)
     
  5. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    most pokemon saves are compatible between J and U.Platinum was compatible,so SS and HG was most likely compatible.

    in other words rename your save to the file name of your rom and it should work
     
  6. xGrAffitix

    Newcomer xGrAffitix Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    I was reading about something called 'PokeSav'. I have no idea what it is really since I hadn't played the Japanese version, but there was something about being able to convert it using that, but as basher11 says, it could be an r4 issue, among other things.
     
  7. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    pokesav edits your sav file. [pkm, money, etc etc.]

    its just probably an r4 issue.
     
  8. 0ominnio0
    OP

    Newcomer 0ominnio0 Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Germany
    mhmmm I use a M3 Real and well I tried loading my (J) save with the (U) rom and I got a blackscreen. But If I start the game with my pokesave-edited save it works fine.


    Can I fix it somehow?

    Edit:

    @ ZeWarrior
    Exactly! That's what I got too! Is there a way to fix this or do I have to play the whole game again...
     
  9. ZeWarrior

    Member ZeWarrior TheWarrior

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    2,810
    Country:
    Brazil
    That doesn't work. You rename it, and you get to the title screen with all the information your name, time, etc but when you select your save it just goes to a black screen.
     
  10. xbrosss

    Newcomer xbrosss Advanced Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    61
    Country:
    United States
    well, when the 'walk trough walls' AR is available, you'll can do it in a couple of hours ( :


    PD: same problem here :/
     
  11. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    that code is already out [​IMG]
     
  12. HectorD25

    Newcomer HectorD25 Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Its possible, because i used my old (J) save into the (US) rom, it works fine
    Rename your save file into your rom name, the black screen can be fixed if you use Emulators
    (I use NO$GBA)
     
  13. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    don't lie. the rom doesn't load up with your (J) sav.

    i've tried it before.
     
  14. HectorD25

    Newcomer HectorD25 Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    I am not liying, i'm playing with my (J) save, but in HeartGold
     
  15. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    in fact i was making codes from the J version .sav for HG/SS (U)

    i should thanks to 2 users...
    i could not remember one of them..but i think it is fake granville + ipikachu for their .sav [​IMG]
     
  16. 0ominnio0
    OP

    Newcomer 0ominnio0 Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Germany
    okay thx^^

    Then I use the Walk Through Walls code^^

    Greetz ;-)

    Edit:

    Where exactly can I find this code? I only find the other codes...
     
  17. Kasumi Yawa

    Newcomer Kasumi Yawa Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    France
    Personnaly, I just renamed the .sav Pokemon HeartGold (F).sav (form Pokemon SoulSilver (J).sav) and loaded it with the new rom
    It work without probs.
     
  18. 0ominnio0
    OP

    Newcomer 0ominnio0 Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Germany
    which flashcard are you using?
    My gives me a blackscreen everytime -.-
    And now I loaded all my Pokemon in a U save file, edited the Player name and id&secretID and now the pokemon are acting like in the original file. Now I have to play the whole game again -.-
    But can somebody give me the walk through walls code? so I don't have to walk through the gras...
     
  19. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,749
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    This is some kinda of anti-piracy measure, maybe if you get to a certain point in the game it blocks you from continuing or something. The J saves are compatible with the U ROMs. I tested this my self 2 days ago when a friend of mind was saying it was making his game just do black screens. In fact HG and SS save files are also interchangeable with each other as well. so for example a J SS save will work on a U HG ROM. It has been this way at lest since Diamond and Pearl.

    D/P saves will work on any D/P ROM*
    Pt saves will work on any Pt ROM*
    HG/SS saves will work on any HG/SS ROM*

    *The only exception is the Korean games, once you get a friend code in either the K version or all other versions, the save file is locked to that set. It will not load on the other set.
     
  20. 0ominnio0
    OP

    Newcomer 0ominnio0 Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Germany
    That is wonderful! Then I can use my old save on the German Game too^^ cool
    But why do I get the blackscreen only when I want to use my old save. When I use the new save, that I edited, I can play perfectly without problems...
    That sucks...
    Could it be, that this is because of the M3 Real Firmware?
     

Share This Page