Computer Download Problem.

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Hatsu, Feb 4, 2010.

Feb 4, 2010

Computer Download Problem. by Hatsu at 11:06 PM (2,257 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. Hatsu
    OP

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    When I try to download large files, the download cuts out. :/

    I have tried to download the file with every web browser.

    Tried it on Mac, then Windows. No difference.

    Computer Specs:
    Model Name: iMac
    Processor Name: Intel Core 2 Duo
    Processor Speed: 3.06 GHz
    Number Of Processors: 1
    Total Number Of Cores: 2
    Memory: 4 GB
     


  2. juggernaut911

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    If you're suing Wifi, you could be dropping packets alot. Try using a LAN cable. Mucho better.
     
  3. Hatsu
    OP

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    I'm using Ethernet.
     
  4. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    It could be that your connection is constantly dropping and you only notice on big files as they don't resume so easily.

    Have you spoken to your ISP?
     
  5. Hatsu
    OP

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    No.
     
  6. cracker

    Member cracker Nyah!

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    3,132
    Country:
    United States
    Are you sure it isn't just the site you are using? Try getting an iso from microsoft.com or a Linux distro as a test.

    If it is happening on various sites:
    Try a different network cable. Also try connecting directly to the modem if you are going through a router. If it still is flaky then trying a different network card would be in order. The last thing to try would be a new modem but that could be costly and require a MAC change from your ISP.
     
  7. Hatsu
    OP

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    I've just entered peak time [​IMG]

    I only have 1gb of Peak to live off for 5 MORE DAYS.
     
  8. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    WTF. 2K posts... HOW!?

    On Topic: Go direct. And not wireless? But looks like you covered that... If the downloads cancel or just break, use a download manager like FlashGet or JDownloader.
     
  9. cracker

    Member cracker Nyah!

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    3,132
    Country:
    United States
    Quit whining about post counts and go up yours in the EOF or something. [​IMG]

    Yay +1 for me on frivolous posts...
     
  10. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    Possibly an isp issue. You could try using a download manager. Most support resume if your net cuts out.
     
  11. Hatsu
    OP

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    *Agrees in secret [​IMG]
     
  12. zeromac

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    You've got shit internet. Get some better one
     
  13. Dark Blade

    Member Dark Blade Flippin' Insane

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    673
    Location:
    Inside a Pokeball.
    Country:
    United Kingdom
    Get small files only...[​IMG]
     
  14. Hatsu
    OP

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    iiNet, btw. I'm only 12. My dad thinks iiNet is the best.
     
  15. zeromac

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    The company that recently won the piracy case yea? xD stay with em [​IMG]
     
  16. Hatsu
    OP

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    [​IMG]

    Your humor is so good.
     
  17. Chris_Skylock

    Member Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    1,501
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    it is your internet. my modem is resetting every a few minutes and it's annoying. it's sometimes resume and sometimes, you need to turn off and on the modem
     
  18. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    i had the same problem, if you have a router, you need a new one.
     
  19. Chris_Skylock

    Member Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    1,501
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    it's the modem or the connection. The router has nothing to do unless you have the generic ones.

    Im using a D-Link 524 and it's the best one I have. My modem is loosing connection and trying to re-connect. it's so annoying if you have something very important to type and suddenly your connection stops for a bit. you will be pissed off if it will totally disconnects you and you need to turn off and on your modem.

    that's my situation here
     
  20. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    No, it was my router. Its all fine now once we bought another one.
    My old router was a D-Link, I don't know the model.
     

Share This Page