Cloned AK2i

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Another World, Jan 28, 2010.

Jan 28, 2010

Cloned AK2i by Another World at 2:11 AM (7,257 Views / 0 Likes) 31 replies

  1. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    [​IMG] Cloned AK2i
    Official Announcement
    [​IMG]

    Team Acekard has officially released information on the cloned AK2i. Head over to their official site, linked below, for more information. Remember that cloned Acekard products are not covered under the team’s 1yr warranty. Be careful where you purchase from, do your research, and make sure your seller offers a return/refund policy.



    [​IMG] Acekard's News Page
    [​IMG] Discuss
     


  2. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    I have a real one. Yay. [​IMG]
     
  3. tinymonkeyt

    Member tinymonkeyt GBAtemp brat

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,221
    Country:
    United States
    Cool story, bro.
     
  4. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,264
    Country:
    Australia
    why arnt you working hatsu!
     
  5. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    What?
     
  6. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,264
    Country:
    Australia
    you know earning money to pay for your internet and games
     
  7. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    whats real interesting about this news is that team acekard has finally admitted the clone problem exists. the post they made on 6/1/09 simply explained what was in a real acekard. this new post uses the world "clone" and they go so far as to show actual images of a cloned kit. i guess this is what you get for selling the plans to your linker to crappy companies who don't care if a clone of the oem is made.

    this could explain the new problem people are having with the firmwares and the odd hwid reports.

    -another world
     
  8. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Hang on a minute.... there's definitely something wrong here !!!! [​IMG]

    I'm using AKAIO - & the card isn't blocked


    So is my card a clone, or is it genuine ??? [​IMG]

    I think this warning must only apply to the newer AK2i
    In fact the only problem I've had with it is when using it in a DSLite - it sometime locks up on the Nintendo 'Health' screen

    EDITED: Ahh hang on - I looked further down the page (about 1/2 way down)
    Can't tell about the chips inside since I've had to glue the 2 half's together when I tried the 'Card trick'

    taken from official website (& trimmed)
     
  9. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    Well... My AK2.1 is legit I think. I use the latest of akAIO and works perfectly, so lets just hope it is real =]

    I don't like ripping stickers off of my flashcart anyway...
     
  10. tinymonkeyt

    Member tinymonkeyt GBAtemp brat

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,221
    Country:
    United States
    Oh, sorry. My comment wasn't directed at you >.
     
  11. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    your not the only one confused. they have released so many different builds of their kits it is very hard to keep up with it. i got lost somewhere around the ak2i, mostly because i never owned one. what they are saying is that the new kit, the one that is shipping now, does not have an actel chip and it doesn't have the window in the case. older kits are different.

    -another world
     
  12. C175R

    Member C175R GBAtemp Pirate

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    662
    Country:
    United States
    Oo man.. [​IMG] mine works dine so I guess its not fake. but I was planning to get another one soon just in case.
    Does anyone knows where do they sell real ones and where do they sell fake ones?
     
  13. Dark^'^Knigh

    Member Dark^'^Knigh GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    1,043
    Location:
    Paradise
    Country:
    Australia
    Lol, you don't know if your working one is fake, but you want to buy another just in case - problem is, you won't know if the 'new' one is fake either, so you'll need to buy another one....a vicious cycle [​IMG]

    Well, I needed to run the R4i FW Update fix to update my newly purchased AK2i, but:
    * it runs AKAIO 1.5.1 without any problems;
    * doesn't have any hole on back of cart
    * don't want to remove the sticker, but there's no ivisible 'lump on face of cart, although to touch there feels a small slight bump right in the middle (under #2).

    AK Team probably haven't really clarified any clone concerns, not at this point anyway.
     
  14. Schizoanalysis

    Member Schizoanalysis From somewhere inside the rabbit hole...

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    2,782
    Location:
    ...
    Country:
    Australia
    Well -- the bunch I just got feom DX has no window on the front of the cart --

    so I guess that means they are real?

    [​IMG]
     
  15. Hardkaare

    Member Hardkaare GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    406
    Location:
    Sàigòn VN _____ Status: Banned
    Country:
    Vietnam
    AK2i is becomming the new R4, just like the DSTT.

    Sucks man. [​IMG]
     
  16. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    No its AKAIO thats dead. The offcial team are still active and AKAIO suports the OFW loaders.
     
  17. stivsama

    Member stivsama GBA-Tenchan

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    900
    Country:
    I must have the old, manufactured-a-long-time-ago-batch kind of ak2i cause ofw 4.21 works even though there a square depression underneath the sticker (didn't dare peel it)

    This gave me a scare, gbatemp! Wouldn't want a fake ak, if only for future akaio updates
     
  18. TheDarkSeed

    Member TheDarkSeed I'm a pretentious sack of shit

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,180
    Location:
    Carson
    Country:
    United States
    It's kinda weird to hear this. when I hear the word clone, R4 is the first thing that comes to mind. It's hard to believe the fact that they cloned the AK2i.
     
  19. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    That is my thoughts, gonna have to be real careful now purchasing the acekard
     
  20. sfg

    Member sfg GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    299
    Country:
    United States
    The Acekard has been cloned for ages, only it wasn't called Acekard, but R4 Ultra or whatever else...
    But yeah, this has more impact on people looking to buy Acekards.

    In related news, Nintendo has announced that due to rampant piracy they will leave the video game business and start a line of pencil sharpeners. They hope this new business will be more profitable because who cracks pencil sharpeners, know what I'm saying????
     

Share This Page