Clock on the AK2i

Discussion in 'Acekard' started by nier305, Jan 29, 2010.

Jan 29, 2010

Clock on the AK2i by nier305 at 12:04 AM (1,620 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. nier305
    OP

    Newcomer nier305 Newbie

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Does anyone know if it's possible to change the clock on the AK2i to 12-Hour ? I have AKAIO 1.5.1
     
  2. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    Not sure. Check the globalsettings.ini?
     
  3. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    yes you can - in the globalsetting.ini there should be a line like
    Show12hrClock = 0

    change it to

    Show12hrClock = 1

    it's all mentioned in the AKAIO WIKI
     
  4. hartleyshc

    Member hartleyshc GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    184
    Location:
    Gainesville, FL
    Country:
    United States
    edit:CannonFoddr beat me to it.

     
  5. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    Thanks!
     
  6. nier305
    OP

    Newcomer nier305 Newbie

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    sorry for my ignorance but this is all pretty new to me so you're gonna have to explain in more detail. What's globalsetting.ini and how do I get there?
     
  7. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
     
  8. nier305
    OP

    Newcomer nier305 Newbie

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks guys I got it. I just looked at the WIKI page.
     
  9. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Look in the '__aio' folder on you MicroSD card (the one you put into the acekard) - you should see a file called 'globalsettings.ini' (if not you need to boot up the Acekard & change a setting first for AKAIO to create it IIRC)

    > Open the globalsettings.ini file using windows Notepad & edit the line mentioned. Save the file
    > Put your MicroSd card back into your acekard & start up your DS

    The clock should now be showing 12hr instead of 24hr

    EDITED: Dammit - there's me writing it out, & he beat me to it by lookng @ the WIKI.....
    ......& that's something I had already mentioned

    Do I feel a wally [​IMG][​IMG]
     
  10. nier305
    OP

    Newcomer nier305 Newbie

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    lol ..Thanks cannonfoddr. It was your reply that reminded me about the WIKI page. I'm the one who feels wally.
     
  11. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    Yes its possible. Like they said above. Check your globalsettings.ini file and change Show12hour=0 to 1.

    I have a 12 hour clock as well and its pretty good. [​IMG]
     

Share This Page