Cios rev13a problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by redow, Jul 14, 2009.

Jul 14, 2009

Cios rev13a problem by redow at 7:28 PM (2,132 Views / 0 Likes) 26 replies

  1. redow
    OP

    Newcomer redow Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Turkey
    Hi

    ? have Cios rev10 on my wii and wanted to go up to rev13.But as i started it the ciosrev13 file from hbc and choose it to do with network connection my wii freezes like you can see it on the pic below and i have to reset my wii.? tried it for a few time but always the wii freezes with the same screen. What can i do against this do i have to uninstall rev10 at first before loading rev13 to the machine or is there a other way.Can anyone help me on this issue?.

    http://img263.imageshack.us/i/14072009355.jpg/

    Regards
     


  2. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Don't uninstall rev10 first. Try WAD installation.
     
  3. carbonyle

    Member carbonyle GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    360
    Location:
    Switzerland
    Country:
    Switzerland
    code dump? either a bad compilation (since this is waninkoko cIOS: forget it) or a corrupt file
    So: redownload from another source and try again
     
  4. supermodchips

    Member supermodchips GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    291
    Country:
    Australia
    As stated above, get it from another source. Sometimes issues occur during the transmission of data.
     
  5. Lexip;

    Member Lexip; GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    413
    Country:
    United States
    I was getting this issue when my network settings where wrong. (after nand restore)
     
  6. redow
    OP

    Newcomer redow Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Turkey

    ? have tried it with wad installation too and getting this screen (below) during that .

    http://img530.imageshack.us/i/16072009357.jpg/


    Tried it with downloading the ios from different sources too but getting the same error during the wad or network installation.
     
  7. $uPeRJjS&#0

    Member $uPeRJjS&#0 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    304
    Location:
    Cardboard Box
    Country:
    Australia
    You need Wad Manager 1.4 and use IOS 249 as installation..

    If it ain't work you either need to downgrade your IOS to install.

    Use TruchaBugRestorer
     
  8. Sharpz

    Member Sharpz GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    345
    Location:
    L.A California
    Country:
    United States
    When it asks what IOS to use during installation pick IOS38.I had the same problem and it worked for me.
     
  9. redow
    OP

    Newcomer redow Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Turkey

    Yes it asks . Did you used the TruchaBugrestorer ?
     
  10. $uPeRJjS&#0

    Member $uPeRJjS&#0 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    304
    Location:
    Cardboard Box
    Country:
    Australia
  11. sl33p

    Member sl33p GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    191
    Country:
    United States
    You might want to wait. Rev 14 is supposed to come out rather soon (possibly this weekend). No sense in doing the same job twice.
     
  12. redow
    OP

    Newcomer redow Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Turkey
    Thnx will try it how it told and showed on the vid.

    Do i understand it right on the vid.Wanna be sure before doing it.

    1.Downgrade to ios515

    2. ?nstall the cios38 ( or do i have to install at first ios36 again )

    3. restore ios515
     
  13. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Wait why was wad manager 1.4 suggested at all for this? You're not supposed to ACTUALLY install the IOS38 that rev13 needs on your system you put the wad in the root of your sd card and then do the wad installation in the installer (if you can't do a network installation)

    Also you should be telling it to use IOS249 since you already have cIOS rev10 which already has the Trucha Bug.
     
  14. redow
    OP

    Newcomer redow Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Turkey

    i have done it like you are saying it added the wad to the root of my sd card and then choosed the opinion wad installation but got ERROR : ( bet= -1 ) like you can se it on the pic below.

    http://img530.imageshack.us/i/16072009357.jpg/
     
  15. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Are you sure you got the right wad? Is it that same IOS38-64-v3610.wad it's looking for?
     
  16. redow
    OP

    Newcomer redow Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Turkey
    yeah it is have downloaded it from 2 different sources but getting the same error on wad installation.Do you have a link for the wad that i can try too. Have downloaded the one from this site and one from streetgamer.
     
  17. 0M39A

    Member 0M39A GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    374
    Country:
    Australia
    ret = -1 is usually something along the lines of file not found.

    the wad (IOS38-64-v3610.wad) needs to be in the root of your sd card, or do a network install.
     
  18. redow
    OP

    Newcomer redow Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Turkey
    ?t is in the root right now but saying the same again. Cant do a network installation my wii freezez as i do that (like that on the pic below) and i have to reset my wii .

    http://img263.imageshack.us/i/14072009355.jpg/
     
  19. 0M39A

    Member 0M39A GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    374
    Country:
    Australia
    wiiconnect 24 off?
     
  20. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    You can't ask or provide links to IOS wad's here. Are you sure the wad's you tried are labeled exactly like that as well? Take a picture of your file structure on your SD card at the root if you can.
     

Share This Page