cIOS and IOS

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ChronixLeaf, Dec 26, 2008.

Dec 26, 2008

cIOS and IOS by ChronixLeaf at 9:17 PM (845 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. ChronixLeaf
    OP

    Newcomer ChronixLeaf Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Can somebody explain to me what a cIOS and a IOS
    are used for?, I have tried to search else where but I
    come up with nothing, I am trying to understand everything
    I need to know about modding my wii safetly so I dont fuck
    it up. But there is a lot of processes that come along with it.
     
  2. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    IOS= Internal Operative System
    cIOS= Custom Internal Operative System

    the cIOS is needed for making the backups run in a non-chiped Wii, and the IOS are the things that make the Wii functions...

    that's all I know [​IMG]
     
  3. ChronixLeaf
    OP

    Newcomer ChronixLeaf Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Ether, is there a way I can start over like on the Iphone and hit restore and start from scratch as if my wii were brand new out of the box?
     
  4. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    FORMAT, but it will not delete any IOS, just channels and saves I think
     
  5. ChronixLeaf
    OP

    Newcomer ChronixLeaf Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Ok, so then say I want to use the 0.3 beta loader and use the cIOS that came with that bundle.
    how would I go from the cIOS from the 0.3 gamma back to the 0.3 beta cIOS?,
     

Share This Page