Hacking cheapest way to play NSPs backups ?

alucard_xs

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 31, 2012
Messages
681
Trophies
0
Age
110
XP
1,843
Country
Canada
HI dudes,

I'm getting a second switch (2017 model so must be hackable I guess) (140 euros for just the screen)
As I'm using my first one with SX pro (xci only, Don't want to use NSP on the firt one), what is the cheapest way to play NSP games on my second one ? I Don't want to spend another 50 bucks to buy SX pro …
Thanks ;)
 

OrGoN3

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 23, 2007
Messages
3,112
Trophies
0
XP
2,335
Country
United States
HI dudes,

I'm getting a second switch (2017 model so must be hackable I guess) (140 euros for just the screen)
As I'm using my first one with SX pro (xci only, Don't want to use NSP on the firt one), what is the cheapest way to play NSP games on my second one ? I Don't want to spend another 50 bucks to buy SX pro …
Thanks ;)
Do you have an iPhone or an Android phone that uses USB-C? If so, then you can use that to deliver your payload. As for a jig, you can use the one from your SX Pro and then just enable AutoRCM, and then you won't need your jig again on that unit.
 

alucard_xs

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 31, 2012
Messages
681
Trophies
0
Age
110
XP
1,843
Country
Canada
Do you have an iPhone or an Android phone that uses USB-C? If so, then you can use that to deliver your payload. As for a jig, you can use the one from your SX Pro and then just enable AutoRCM, and then you won't need your jig again on that unit.
Thanks for your answer, Yes I've got one USB type C phone.
Btw, is there any CFW to install NSP ? I did not follow the news about it as I've got the SX Pro on my first console.
 

OrGoN3

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 23, 2007
Messages
3,112
Trophies
0
XP
2,335
Country
United States
Thanks for your answer, Yes I've got one USB type C phone.
Btw, is there any CFW to install NSP ? I did not follow the news about it as I've got the SX Pro on my first console.
Check out the guides in this site. You'll want to go with ReiNX.

--------------------- MERGED ---------------------------

Thanks for your answer, Yes I've got one USB type C phone.
Btw, is there any CFW to install NSP ? I did not follow the news about it as I've got the SX Pro on my first console.
https://gbatemp.net/threads/guide-universal-cfw-instalation-guide.517122/
 

alucard_xs

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 31, 2012
Messages
681
Trophies
0
Age
110
XP
1,843
Country
Canada
thanks !

--------------------- MERGED ---------------------------

thanks, It seems my switch will be in 5.0.2 (…).
still hackable ?
 
  • Like
Reactions: OrGoN3

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,236
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,081
Country
United States
thanks !

--------------------- MERGED ---------------------------

thanks, It seems my switch will be in 5.0.2 (…).
still hackable ?
Firmware is not the important part here as the exploit is reliant on the hardware. And the way the scene determines the hardware is based on the serial number. Take a look through this thread to see if that serial number is vulnerable to the exploit or not: https://gbatemp.net/threads/switch-informations-by-serial-number.481215/
 

alucard_xs

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 31, 2012
Messages
681
Trophies
0
Age
110
XP
1,843
Country
Canada
It should be Ok, it has been bought in september 2017.
As the console comes with no box, is there a way to get the serial number within the menu itself ?
 
Last edited by alucard_xs,

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,236
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,081
Country
United States
It should be Ok, it has been bought in september 2017.
Most likely, yes. However for future reference, firmware is meaningless for this exploit. For example, a firmware of 5.1 can be exploited on a first-generation Switch but a firmware of 4.1 on the new ipatched units is not susceptible; therefore stating the firmware of the unit doesn't denote anything with regards to whether the device is exploitable or not.
 
  • Like
Reactions: alucard_xs

bundat

¿
Member
Joined
Jul 25, 2018
Messages
455
Trophies
0
XP
458
Country
Antarctica
Cheapest would be to use a free CFW like ReiNX or RajNX. Then use the same SX pro dongle you are using on your first Switch to boot it (so that you don't need to buy an extra USB-C cable).

To use the SX pro dongle, grab the SX Gear boot.dat on the Xecuter site, then rename the ReinNX/RajNX payload file to payload.bin. This will make the SX Pro dongle autoboot that payload.

Total additional cost: $0
 
Last edited by bundat,

aos10

Yuuki chan
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,726
Trophies
1
Age
35
XP
3,700
Country
Saudi Arabia
you want the cheapest and the easiest?

jk.172-768x432.jpg


https://gbatemp.net/threads/xkits-rcm-clip-dongle-jig-is-10.518090/


it's $10 and you can change the payload

you can use ReiNX and RajNX or Hakate or SXOS.

however, you said you already have the sx pro, so no need for this.
 
Last edited by aos10,
  • Like
Reactions: alucard_xs

alucard_xs

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 31, 2012
Messages
681
Trophies
0
Age
110
XP
1,843
Country
Canada
so Sx pro with hekake.bin should be fine ?
on last question about transfering SD card as I'm gonna change the SDcard from my first switch (128 Go to 400 Go). Can I put all of my actual data (from the 128) to the 400 Go and put in Inside my first switch and voilà ?
 

aos10

Yuuki chan
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,726
Trophies
1
Age
35
XP
3,700
Country
Saudi Arabia
SX Pro with hekate.bin is fine, upgrading the SD file is easy, just copy your files to PC and put them back in the new SD card.
 

Paffo

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 10, 2018
Messages
94
Trophies
0
Age
40
XP
485
Country
Italy
Where are you getting the switch from? cause i've got the tablet only for 60$ +12$ shipping, your seems pretty expensive.
 

OrGoN3

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 23, 2007
Messages
3,112
Trophies
0
XP
2,335
Country
United States
Cheapest would be to use a free CFW like ReiNX or RajNX. Then use the same SX pro dongle you are using on your first Switch to boot it (so that you don't need to buy an extra USB-C cable).

To use the SX pro dongle, grab the SX Gear boot.dat on the Xecuter site, then rename the ReinNX/RajNX payload file to payload.bin. This will make the SX Pro dongle autoboot that payload.

Total additional cost: $0
Sure, but then OP needs to keep changing the payload.bin if OP wants to continue to use SX Pro with OP's original Switch, which I thought was the intention.
 

AnalogMan

ultraSuMoFramework Dev
Member
Joined
Apr 20, 2007
Messages
3,001
Trophies
1
Age
34
XP
4,283
Country
United States
Sure, but then OP needs to keep changing the payload.bin if OP wants to continue to use SX Pro with OP's original Switch, which I thought was the intention.
What? No. Original Switch has SXOS boot.dat on it, secondary Switch has SXGear boot.dat and ReiNX/RajNX payload.bin. Dongle would be interchangeable between both with no additional work.

--------------------- MERGED ---------------------------

Where are you getting the switch from? cause i've got the tablet only for 60$ +12$ shipping, your seems pretty expensive.
Help a brother out, where did you find one that cheap?
 
  • Like
Reactions: OrGoN3
General chit-chat
Help Users
    Swagboi308 @ Swagboi308: :wacko: