Cant install cia games using FBI

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Digitalium, Apr 22, 2019.

  1. Digitalium
    OP

    Digitalium Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    Israel
    hi i have been having this problem with my 3ds using different cia games and i always get this error
    Failed to install CIA files.
    Result code: 0xD8E0806A
    Level: Permanent (27)
    Summary: Invalid argument (7)
    Module: AM (32)
    Desc: Cert signature or hash check failed (106)
    now my brother also has a n3dsxl like me and we installed cfw the same way last week
    using the same cia files he was able to install these games while i keep getting this error
    i am kind of at a lost here since i am a complete newbie at this and i could really use some help as to why this is happening
    we both have new sd cards 32gb both of them tested and formatted as requested same cfw
    now please like i said if you can give me dumbed down explinations i would appreciate it as i only started doing this a few days ago
     
  2. Digitalium
    OP

    Digitalium Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    Israel
    also i would like to add
    fbi doesnt recognize version or region of the cia files
    nor does it display their logos
    i dont know why this is happening as i stated the same files were used in my brothers 3ds and worked perfectly
     
  3. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan

    Member
    13
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Glasgow
    What cfw are you using. Have you ran H2testw in your sd card to verify its working fine and not a fake card ect
     
  4. Digitalium
    OP

    Digitalium Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    Israel
    luma and yes i have
     
  5. Digitalium
    OP

    Digitalium Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    Israel
    please i really need help
     
  6. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    18
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
  7. Digitalium
    OP

    Digitalium Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    Israel
    apologize for the double post
    i did as you asked and the problem persist
    i must add this isnt a single game im having this problem with
    its all the games
    apps for the most part work (all the apps from the finalazing install in the guide and retroarch worked good)
    is it my own 3ds the problem? or the cfw?
    perhaps there is another way to install .cia files that isnt fbi?
     
  8. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    18
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Try running Check Disk on the card after you get the error in FBI. Maybe the files are getting corrupted for some reason.
     
  9. CrispyYoshi

    CrispyYoshi GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    6
    Mar 20, 2010
    United States
    Are you using arm9loaderhax (a9lh), boot9strap (b9s), or something else? (if you recently followed 3ds.guide, you're likely using b9s)

    Also, is your Luma CFW up-to-date? Please hold Select when you turn on your console, and tell us the Luma version you're running.
     
  10. Digitalium
    OP

    Digitalium Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    Israel
    how do i run a check disk on the card?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    im using b9s and as for luma its version 9.1
     
  11. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    18
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    In Windows right click the card -> Properties and it's somewhere in there.
     
    Last edited by The Real Jdbye, Apr 23, 2019
  12. Digitalium
    OP

    Digitalium Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    Israel
    oh that way
    no errors given with that check
    everything is fine
     
  13. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    18
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Hmmm, last idea, is your FBI up to date? And are you launching it through HBL or an installed CIA?
    If it's not up to date you can try launching the latest version from HBL with Rosalina and updating the CIA that way. After that the CIA will hopefully work and allow you to install games.
    If you're already launching from HBL and you're not using Rosalina with hb title set to Download Play try that as that's the only title recommended for HBL launching. Although in Luma3DS 9.0+ this shouldn't matter anymore (not sure on this)
    Anyway if the HBL version of FBI works you could always just use that to install games. It's a bit more of a hassle though.

    Edit: Also, is your Luma3DS up to date? Hold Select on boot and tell us what it says.
     
    Last edited by The Real Jdbye, Apr 23, 2019
  14. Digitalium
    OP

    Digitalium Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 21, 2019
    Israel
    luma is up to date
    fbi is also up to date and i launch it from menu using th cia version i installed in hbl when i did the cfw install
    if i finished all the guide can i even launch rosalina in download play and set hbl there now?
     
  15. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    18
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    You can launch Rosalina just the same as you did before.
     
Loading...