1. SkinnyBee

    OP SkinnyBee Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 8, 2018
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I purchased a wii 2 hdmi converter off of amazon and I couldn't get it to output any video to the TV. I tried multiple hdmi cords and ports but still nothing. So I messaged the seller and asked if they could send me another, and they did. It came and again I tried multiple cords, ports, and I even tried another TV but still nothing. I left the wii on while I was looking on my phone for a solution and when the system went into powersave mode all of a sudden audio and video were output. Excited, I reconnected the wiimote to play something and it went back to a silent black screen. Is it a problem with the TVs I've been using? Am I doing something wrong? Please help me
     
  2. tech3475

    tech3475 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    2,349
    Country:
    Have you tried changing the HDMI output settings on the Wii2HDMI?
     
  3. SkinnyBee

    OP SkinnyBee Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 8, 2018
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    There isn't anything to change, the converter only has ports for hdmi and 3.5 mm audio. No switches or anything on it.
     
  4. tech3475

    tech3475 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    2,349
    Country:
    Is your Wii set to 480p?
     
  5. SkinnyBee

    OP SkinnyBee Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 8, 2018
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    No, but I can't switch it 480p when using Av cables because the option is grayed out and I can't switch it while using the converter because the screen is blank.
     
  6. DrPickles

    DrPickles Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 21, 2018
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    What model of Wii do you have? Not every one is compatible, unfortunately.
    Does your screen support 1080p? I've got an old 720p monitor that the Wii2HDMI refuses to use. Try another screen if you can.
     
  7. SkinnyBee

    OP SkinnyBee Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 8, 2018
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    It does support 1080p and its model number RVL-001
     
  8. tech3475

    tech3475 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    2,349
    Country:
    Do you have bootmii as boot2 installed? You could trying changing the bootmii.ini file to what from what I've read: "VIDEO=PROGRESSIVE"
     
Draft saved Draft deleted