Can't enter setting under gateway mode without reverting

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Criznittle, Sep 28, 2014.

  1. Criznittle
    OP

    Criznittle GBAtemp Regular

    Member
    189
    70
    Jun 21, 2007
    United States
    California
    GW never shows up next to firmware after entering gateway mode and entering settings again.

    I'm trying to update emunand to 8.xx, but I don't want to unintentionally update sysnand.

    Any ideas?

    Gateway works fine, but obviously none that require higher than 4.x
     
  2. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Member
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    14,150
    9,504
    Sep 23, 2013
    pick format emunand in the gateway menu(backup your SD contents first).....gateway mode is not the same as emunand, just because you can launch games doesnt mean you have emunand installed,
    the GW3D sting in system settings, will only show up once you have emunand installed
     
    Criznittle likes this.
  3. Criznittle
    OP

    Criznittle GBAtemp Regular

    Member
    189
    70
    Jun 21, 2007
    United States
    California
    thanks, i completely forgot about this step
     
  4. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,299
    5,324
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Are you sure you're booting from emuNAND? It only shows "GW" if you're on emuNAND.
    Is your GW updated to the latest version? If you're using an older version of the GW launcher that doesn't support your firmware correctly, the GW won't show up.
     
    Criznittle likes this.
  5. CIH137

    CIH137 GBAtemp Regular

    Member
    148
    13
    Dec 9, 2013
    United States
    Do you mean when you hit settings 4.5 shows up or gw8.1 and when you leave it goes back to 4.5. Because the latter happens to me. I did the format nand way back when I was setting it up but not sure if I need to do it again after reading these posts before me.
     
  6. Criznittle
    OP

    Criznittle GBAtemp Regular

    Member
    189
    70
    Jun 21, 2007
    United States
    California
    4.5 was showing up, formatting emunand through Gateway fixed it.

    i believe entering settings from GW firmware will always revert back when you exit settings