Cannot install cIOS wad files? (ret -1022)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by gbameow, Aug 19, 2011.

Aug 19, 2011
  1. gbameow
    OP

    Newcomer gbameow Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I was following MODMII'S instructions, and everything went smoothly until installing wads. I managed to install all the wads except 5 wads.
    The 5 wads are all CIOS, 202, 222,223,224,249. I tried to install via
    Yet Another Wad Manager
    Multi Mod Manager

    I have gotten the ret -1022 error with both.
    I am using the IOS 236, which i patched with IOS236 INSTALLER V5 MOD, and it said it was success. I also tried patching it with SIMPLE IOS PATCHER. I still got the -1022 error regardless.


    What should I do? I did everything exactly as followed. I don't see why I am getting the -1022 error if IOS236 was successfully patched.

    Also, I tried to remove stubbed iOS using mod manager, but it did not find any stubbed ios. Really stuck here. Mod manager also shows that IOS236 is patched correctly.
     


  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,900
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Just to be sure you're not missing something by accident, post a sysCheck.
     
  3. gbameow
    OP

    Newcomer gbameow Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I got
    failed to get TMD size for IOS250
    and it returned to HBC
     
  4. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,900
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Follow this guide to successfully post a sysCheck.
     
  5. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    Try to use Dop-Mii to remove the sub IOSes, then try again.

    http://wiibrew.org/wiki/DOP-Mii:_WiiBrew_Edition

    Run from HB Channel.

    That's all the advice I can give, but, post a Syscheck anyways.

    I softmodded my Wii a long time ago, without ModMii, so I can't really give much advice.
     
  6. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Please don't suggest Dop-Mii, it's very dangerous. I only include it in my SysCheck guide as a last resort. Dop-Mii allows you to install stubs and delete the System Menu IOS. I really don't know why they thought it would be a good idea to include that.

    Multi-Mod Manager and Wii Mod are good alternatives.
     
  7. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    Well, I can only suggest things that I'm familiar with. I've always used DOP-Mii for IOS management, and I've never used MMM. ModMii, I've checked out a few times on Windows, but I've never used it to hack Wiis.


    Warning: Spoilers inside!
     
  8. gbameow
    OP

    Newcomer gbameow Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Both versions of SYSCHECK gave me the same error.
    Dop-mii gave me a (exception (DSI) occurred!) and a bunch of letters and numbers.

    Also, as i said previously, MMM detected no stub IOS's.
     
  9. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Delete IOS250 and try again.
     
  10. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    Hmm, Did you buy your Wii from a store, eg. Wal-Mart, or as a secondhand Wii? If you bought it secondhand, there's always the chance that your Wii was messed with before.
     
  11. gbameow
    OP

    Newcomer gbameow Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Couldn't delete it using MMM, in IOS Manager it showed for version installed: none.
     
  12. gbameow
    OP

    Newcomer gbameow Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    No, I'm 99.99% sure my wii was brand new when I bought it. (Also, when I bought it, it was very popular, even finding used wii's were hard at that time)
     
  13. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    Well, there's always the alternative of installing the cIOSes manually using the installers.

    Here's d2x (cIOS 249)http://d2x-cios-installer.googlecode.com/files/d2x%20cIOS%20Installer%20v3.0.zip
    Install this using IOS 236 with base IOS 56 and in slot 249

    Here's Hermes (cIOS 202, 222, 223 and 224)
    http://filetrip.net/g25124395-hermes-cIOS-Installer.html

    Install those using IOS 236 with the recommended base IOS(es).

    If you get any errors, post them and don't continue with the install. If you are confused, post here and don't continue with the install until you're question has been answered.
     
  14. gbameow
    OP

    Newcomer gbameow Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I managed install the 4 cIOS's with Hermes using IOS236, but on d2x, it's using IOS 60, and I don't know how to make it use IOS 236
     
  15. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    When it asks you what IOS to use during installation, use the left and right d-pad buttons to select IOS 236.\

    But atleast you got 4/5 cIOSes down [​IMG]
     
  16. gbameow
    OP

    Newcomer gbameow Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Weird, I still can't select which IOS it is using, or got that message. Is it in CIOS settings?
     
  17. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    That's odd, let me check which screen it's on on my own wii.

    EDIT:

    Ok, I successfully reinstalled cIOS250 using IOS 61, so just try it, and see how it goes. It should work.
     
  18. gbameow
    OP

    Newcomer gbameow Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Worked. Thanks guys [​IMG]
     
  19. Ron

    Member Ron somehow a weeb now.

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,837
    Location:
    here
    Country:
    Canada
    Great, nice to see it worked. It was probably a problem with the wads modmii downloaded.
     
  20. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    not likely, they're hash checked when completed. If they were downloaded improperly, it's because u failed to read the download log, and "R"epeat the download

    edit: don't worry, the next update will make it impossible to miss problematic downloads
     

Share This Page