Can' t open System Settings

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by ViolentRockstar, Feb 21, 2016.

  1. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    Hey Guys,

    (Not so) Recently my O3ds stopped working after drilling off a screwhead attached to the PCB. I don't know what went wrong, but ever since that happened, I am unable to use my o3ds properly. After about 5-10 seconds the device just crashes, or whenever I try to open an app. Booting the device takes like a minute, just like turning it off. I can't force-update the device because Wifi doesn't work for some odd reason. At this point I'm starting to think that it has something to do with the hardware. Menuhax and Browserhax are on the device but whenever I pop out the SD-Card the same things happen. It would be great if some of you would look at this.

    Thanks in advance!
    David.

    Old post
     
    Last edited by ViolentRockstar, Mar 8, 2016


  2. CeeDee

    CeeDee hm?~

    Member
    3,823
    5,375
    May 4, 2014
    United States
    somewhere
    Have you tried to install any CIA files onto it, or downgrade, any time in the past, and failed? Have you done any mods aside from Menuhax?
     
  3. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    No, no and no. All I've done is playing some SNES games on blargSNES.
     
  4. CeeDee

    CeeDee hm?~

    Member
    3,823
    5,375
    May 4, 2014
    United States
    somewhere
    Well, something may be up with the DS itself.
     
  5. mikey420

    mikey420 GBAtemp Fan

    Member
    444
    132
    Dec 11, 2015
    United States
    Try usingrecovery mode to force install 10.5 again
     
  6. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    For some reason it won't recoignize my WiFi hotspot and when I connect it manually nothing happens (no connection). TubeHax DNS is OFF.
     
  7. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    Bumping this because I really need help.
     
  8. Patxinco

    Patxinco Riding a Shooting Star

    Member
    665
    268
    Apr 18, 2011
    You can use a movile hotspot point? Maybe the console connects to that one if you leave it without security.
     
  9. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    Still won't see

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I've contacted Nintendo. Let's see what they'll say.
     
  10. GKGC34

    GKGC34 GBAtemp Regular

    Member
    124
    12
    Jan 13, 2016
    France
    Hi @ViolentRockstar!

    Is MenuHax installed in EmuNAND or SysNAND? Do you have opened the Theme Changer?
     
  11. DrCrygor07

    DrCrygor07 Italian Wario Ware bootleg©

    Member
    1,704
    631
    Sep 4, 2014
    Italy
    Emunand on 10.5? Unless he has a9lh he can't.
     
    ViolentRockstar likes this.
  12. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    1. I'm on 10.5. There is no EmuNAND. (So SysNAND :P)
    2. Yes.
     
  13. GKGC34

    GKGC34 GBAtemp Regular

    Member
    124
    12
    Jan 13, 2016
    France
    I think you misunderstood me, I was talking about EmuNAND 10.5 and SysNAND 9.2.

    Maybe MenuHax is broken. Did you remove it and reinstalled it to see if it works?
     
  14. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    Hmm. Odd.
    Taking out the SD does work for +- 5 seconds. After that it gives me the infamous error. There's currently no way for me to acces Homebrew whatsoever.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    EDIT: Now I'm able to boot into homebrew for +- 5 seconds aswell. This is getting spooky.
     
  15. GKGC34

    GKGC34 GBAtemp Regular

    Member
    124
    12
    Jan 13, 2016
    France
    Last edited by GKGC34, Feb 22, 2016
  16. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel

    Attached Files:

  17. GKGC34

    GKGC34 GBAtemp Regular

    Member
    124
    12
    Jan 13, 2016
    France
    @ViolentRockstar

    Yes like this I guess.
    Thats odd, I heard Menuhax is unstable on Old 3DS 10.5 but not on the New 3DS.
    Maybe someone who know more about this can help here since I've never had this kind of problem.
     
    Last edited by GKGC34, Feb 22, 2016
  18. Pikm

    Pikm Thy Lord and Savior

    Member
    642
    274
    Jan 24, 2016
    United States
    Delaware
    Try launching it with your SD card removed. Delete any files on your SD card that look like they may be associated with Menuhax, and then reinstall menuhax with browserhax, using the 2.2 version of the manager, not the 2.1.
     
  19. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    Already tried that. Menuhax 2.2 was on there since I initially installed browserhax.
     
  20. ViolentRockstar
    OP

    ViolentRockstar GBAtemp Regular

    Member
    223
    68
    Sep 15, 2015
    Netherlands
    Hardenberg, Overijssel
    I've contacted Nintendo and they're charging a f*ckload for a "Big repair" (about 150 Euros/165 Dollars). The device itself costed me less so that's not gonna happen.