Browser failed connection

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Ecchibakka, Aug 19, 2015.

  1. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    Hi guys i recently changed from an 8gb sd to an 16gb sd , i followed the tutorial and when i had to use the browser an option pop up saying i had to accept conditions to use the browser, didn't happen the last time i used it a month ago, didn't care so i just accept it, it appeared twice, after accepting it says "failed connection" i tried everything i found until now to fix the problem, but nothing changed, can't open anything and the router works fine since i can use wi-fi on the phone, the sysnand didn't update (4.2.0-9u) i hope you guys can help me or telling me if my console is already unable to run cfw.
     


  2. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    10,357
    5,469
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    What happens when you test the connection in the Internet settings? (Not that I have any idea how to help, just a thought)
     
  3. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    it says it was a success
     
  4. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    10,357
    5,469
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Oh ok, I have no idea. Hopefully someone will be able to help!!!
     
    Ecchibakka likes this.
  5. mashers

    mashers Stubborn ape

    Member
    3,837
    5,154
    Jun 10, 2015
    Kongo Jungle
    Can you get online in any other software (games, eShop etc)? Have you tried deleting and recreating your connection settings? Can you log in to your router, find the IP address of your 3DS and try to ping the IP?
     
    Quantumcat likes this.
  6. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    i didn't try to enter the eShop, never really used it before i'll try, i did recreation the connection and formatting the system too, what do you mean by finding the ip ? i tried manually put in the ip dns etc on the configuration is it the same ?
     
  7. mashers

    mashers Stubborn ape

    Member
    3,837
    5,154
    Jun 10, 2015
    Kongo Jungle
    Ok, well try anything else which utilises an Internet connection and see if that works. With regard to finding the IP address, no I don't mean manually entering the IP configuration for connecting to the router, I mean finding out which IP address has been allocated to the 3DS by the router and then trying to ping it from a computer to see if it is really connected.
     
  8. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    i can enter the e-shop but it asks for a system update so i cancel it.
    i have a friend who owns a gateway card, can i use it to install rxtools ? or do i need to use the browser too to launch the gateway ?
     
  9. mashers

    mashers Stubborn ape

    Member
    3,837
    5,154
    Jun 10, 2015
    Kongo Jungle
    Presumably then it is successfully connecting to the eShop in order to establish whether the current FW version is acceptable to use the eShop. So the problem is not with the connection but with the browser itself. Can you try deleting the browser's data and try again? (System Settings > Data Management > Nintendo 3DS > Extra Data > Internet Browser > Delete).

    Sorry I don't know about that.
     
  10. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    when i go to extra data there is only a blank file with nothing write on it, it occupies 371 blocks, should i delete it ?
     
  11. mashers

    mashers Stubborn ape

    Member
    3,837
    5,154
    Jun 10, 2015
    Kongo Jungle
    Is it the file for the browser?
     
  12. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    there isn't other file, just that
     
  13. mashers

    mashers Stubborn ape

    Member
    3,837
    5,154
    Jun 10, 2015
    Kongo Jungle
    That's strange. So it doesn't say which title the file relates to?
     
  14. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    no, is a blank file, it doesn't have anything write on it and the picture is black. and there is nothing else.
     
  15. mashers

    mashers Stubborn ape

    Member
    3,837
    5,154
    Jun 10, 2015
    Kongo Jungle
    Doesn't sound normal... Am I right in thinking this is on a new SD card with a duplicate of the data on the original?
     
  16. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    yes is a new sd card, i transferred the files onto it, i could enter rxtools but after trying to update emunand it ended up like that.
     
  17. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    i deleted the blank file anyway and still the browser doesn't work "connection failed".
    i don't know why but it ask me to accept conditions twice, first when i launch it, and after the "internet browser" title appears, after i accept it says "settings saved", but keeps asking me to accept conditions everytime i open the browser.
     
  18. mashers

    mashers Stubborn ape

    Member
    3,837
    5,154
    Jun 10, 2015
    Kongo Jungle
    Does it work if you put the original SD card back in?
     
  19. Ecchibakka
    OP

    Ecchibakka Member

    Newcomer
    16
    0
    Aug 19, 2015
    Argentina
    no, the browser still ask for conditions and keeps saying "connection failed"
     
    Last edited by Ecchibakka, Aug 20, 2015
  20. mashers

    mashers Stubborn ape

    Member
    3,837
    5,154
    Jun 10, 2015
    Kongo Jungle
    Did it work before you swapped the SD cards?

    Edit - I mean before the first time you swapped them, when you were still using the original SD card.