Bricked...BAD.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ztk863, Dec 29, 2009.

Dec 29, 2009

Bricked...BAD. by ztk863 at 7:05 AM (3,588 Views / 0 Likes) 38 replies

  1. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Okay, before you call me a noob for uninstalling my System Menu through a wad....Well actually, call me a noob lol. I installed a different menu, (Supposedly a Prelaunch menu...) And it wasn't all that nice. After trying to update back to 4.0U and bricking, i decided, "Why not uninstall the other menu??" Yeah, what a great idea. I've been trying to fix this for hours, to no avail. Here's a summary of what's going on.

    Of course i have bootmii, any WII hacker with a common sense has it. So, yes i am able to get into the HBC.

    1. I have installed Menu 4.2U, It doesn't boot, I'm guessing because i'm missing the needed SYSCONF file..?

    2. Wiimotes are not working Anywhere but games. (GC Mod for Wad manager 1.4 worked for installing 4.2U menu. SO i have a Wad Manager.)

    3. Games Boot, but discs only. Channels do NOT boot. (Gecko 1.9.3), and wiimotes work in game ONLY.

    4. I do in fact have a NAND, and bootmii of course, But for somereason, after installing this new menu, Bootmii thinks i have a different wii. So that NAND is basiclly useless, unless i find a way to get it to work.

    5. I'm supposing the SYSCONF file is the cause, because Anyregion changer, anytitle deleter, and WiiSCU all turn back to the same thing. An -106 Error with the Bold SYSCONF Init Failed.

    Really, i just would like to know if my wii ever has hopes of booting a System Menu again. (Just a quick thought, Would WUFE Help in anyway? I have New Super Mario Bros Wii...Which comes with a 4.2 Update..)

    Thanks for ANY help at all,
    Zach
     


  2. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
  3. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Thanks alot, DaMummy. -_-
     
  4. luisfhb

    Newcomer luisfhb Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    42
    Country:
    Brazil
    as a noob I have to ask: how do you get into games w/out the wiimote?
    and, what is that Prelaunch menu you unninstalled?
     
  5. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    luisfhb, Gecko 1.9.3 Does the job. Supposedly its the new wii menu in it's first stages of development.
     
  6. 0M39A

    Member 0M39A GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    374
    Country:
    Australia

    doubtful. feel free to pm me a link and i'll have a squiz though. sounds more like you've been trolled.

    anyway, what version of bootmii do you have installed? if its v3, then you just have to hex edit your current nand backup, as it had a bug that causes the error you currently have. there is a windows tool that does it for you automatically iirc.
     
  7. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    I got it from a friend. i'll see where he dug it up from and get back to you on that later. Anyway, my bootmii version is beta 4. After installing that new menu, it gave my wii a new NANDid and everything...
     
  8. KirovAir

    Member KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    587
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
  9. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    I had 4.2 before installing the new menu. Before all of this started, i wanted to try getting JUST boot2v4, so i cut the official update right when the bar was at half. I got boot2v4 and the full menu. All my IOSes have been reinstalled By DOP v8. Anytitle Deleter will not start, because i have no Wiimotes, And i have a SysConf error. I can try to install 4.1, and see if that helps anything.
     
  10. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    It Worked fine, first of all. I didn't have ONE problem after doing that. Besides, the nand i had then actually worked, so i had backup. It's not like i wasn't prepared then, im not a complete noob, i have backup -_- I have my own Nand, and everytime i try to use that stupid Betwiin program it ends up crashing my computer. The problem DID NOT come from pulling the plug on the update. It was after i installed the new menu and Uninstalled it through a WAD. THE UPDATE DID NOT HURT ANYTHING. A friend told me it wouldn't hurt a thing if you cut around half. And he was right, nothing went wrong.
     
  11. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Oh, wow. You make it look like i know nothing, When i fact, i do have knowledge of hacking. The thing that went wrong was Unistalling the system Menu through a WAD smart one, thats why this thread is open now. My friend probably knows more than you. I just joined this forum. I hate forums, and obviously the problem was bad enough that i needed to see what a bunch of other people thought about the problem. Cutting after half WORK PERFECTLY. NONE OF THE PROBLEMS I AM HAVING NOW HAVE TO DO WITH CUTTING THE UPDATE. If i really had any problems after that "Stupid Stunt" I would of just restored my wii and, never would have installed the new menu, and never would of had this problem. What i am trying to get through to you, That you OBVIOUSLY don't get, is cutting the update did not affect ANYTHING, and the problem was caused by actually doing a noobish move by unistalling a DIFFERENT menu through a WAD.


    Get it?

    Oh, and by the way. I couldn't have done what i accomlished, because i had no way of getting boot2v4.
     
  12. Eddie_Brock

    Member Eddie_Brock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Vancouver Island
    Country:
    Canada
    We will...

    You need to understand that the people in this forum will want to help you, but your "knowledge of hacking" and "smart friend" are leading you down the wrong path... Listen to some of the more experienced modders in the forum to get your wii online again, or don't, and expect this thread to continue the way its going...
     
  13. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States

    I did make a NAND, if it matters to you that much. Bootmii won't use it because they think i made that NAND from a different wii. Ugh, I'm done arguing with you. You are obviously hard headed, and i'm not getting anywhere talking to you.


    Good day.
     
  14. Eddie_Brock

    Member Eddie_Brock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Vancouver Island
    Country:
    Canada
    Try re-reading post #8...

    You have the ability to get your SM back... Just reinstall your system menu, or use the disc update.
     
  15. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    or he didn't read the instructions for GCsettings fix and didn't have the settings.txt file in the correct place or named correctly
     
  16. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Those IOSes are already installed. I have already tried to install SM 4.2U, with no success, i'll try to install 4.1 and see if it works, and if not, the disc update is my last resort.
     
  17. Marlboroman202@h

    Newcomer Marlboroman202@h Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    If you can get to a wad installer you can reinstall the system menu wad via sd card
     
  18. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Haha, i sure am. But it's an experience i'll learn from. I know some stuff, this will add to it, and it wont happen again. :3
    Don't trust me with one, i don't know how to use them. I'm a complete idiot, remember?
     
  19. ztk863
    OP

    Newcomer ztk863 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    I've tried that. I'm missing needed files to boot the menu. Settings.txt is missing, and my SYSCONF.
     
  20. modshroom128

    Member modshroom128 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    1,002
    Country:
    United States
    he is right.
     

Share This Page