Bricked after installed Preloader0.28 on 4.0

Discussion in 'Wii - Hacking' started by gaojiugao, Mar 30, 2009.

Mar 30, 2009
  1. gaojiugao
    OP

    Newcomer gaojiugao Advanced Member

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    91
    Location:
    ShangHai
    Country:
    China
    Use Wanikoko's Firmware Update 4.0, Update to 4.0 and CIOS36REV8 installed before.
    But when installed Preloader 0.28, WII bricked. [​IMG]
    ANybody got suggestion to save me ?

    I can hold RESET into the Preloder system and load HBC, can I use ARC to flash 3.2U menu?

    Anybody could share me a SYSTEMENU417.WAD PLS? Thanks.
     


  2. fishears

    Member fishears fishears

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    694
    Country:
    United Kingdom
    Not unless you have a modchip or know someone with a chipped drive that they'll let you swap into your wii for a while...
    Why d'ya do it?! Preloader is ONLY for 3.2
     
  3. keyra

    Member keyra Spoderman self proclamed fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    715
    Country:
    France
    i could feel sorry for you, but with the amount of threads saying PRELOADER NOT WORKING ON 4.0, i'll just say pray and learn to read next time
    at least expose your brick
     
  4. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    Does preloader itself still boot? (hold reset while powering on)
    Then you could start HBC I guess and then use wad manager to reinstall a system menu wad
     
  5. Littlegreenmen

    Member Littlegreenmen GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    339
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    As preloader is so amazing (it has not bricked you) Its just not for sysmenu 4.0
    To recover Turn on Wii HOLD Reset to boot into preloader and than load HBC and reinstall 3.2 and than WAIT for correct preloader 4.0
     
  6. fishears

    Member fishears fishears

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    694
    Country:
    United Kingdom
    Wow! Preloader kicks ass!
     
  7. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,164
    Country:
    United Kingdom
    noobs never cease to amaze me.
     
  8. KirovAir

    Member KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    587
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    I second that.
     
  9. gaojiugao
    OP

    Newcomer gaojiugao Advanced Member

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    91
    Location:
    ShangHai
    Country:
    China
    Use modchip to run a rescue-disc can fix it?
     
  10. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,164
    Country:
    United Kingdom
    If you have had it less than a year take it back to your retailer.

    "bricked after update, etc" they will replace it.
     
  11. D-Jay

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Congrats
     
  12. carbonyle

    Member carbonyle GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    360
    Location:
    Switzerland
    Country:
    Switzerland
    Crediar make all possible to WARN people, use "password" (like the mario bruzza) or a disclaimer to read like in starfall but people manage to brick their wii using a 3.2E/U tool on newer firmware.
    Ho sad to brick with an anti-brick HB. but it can happend to everyone....
     
  13. pika9323

    Member pika9323 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    408
    Country:
    Germany
    Can you acces the Preloader Menu?
    So:
    Turn your Wii complety off.
    Turn it on and hold reset!

    Maybe you can acces the Preloader Menu and start HBC->Wad Manager->Reinstall Systemmenu

    If not:
    Savemii/Savemiifrii and a game which has an update higher than 4.0

    Or:
    You used Waninkokos Updater. So Trucha should be enabled in all of your IOS Versions.
    You need a Modchip and an autoboot Disk (wad manager).
    Then (maybe insert Savemii or use Savemiifrii) and get into recovery mode.
    Insert Autobot Disk and load Wad Manager->Install new Systemmenu.


    But i think you can acces the recovery menu.
    Remember the first Preloader relase (think was a leak...).
    Many bricked Wiis. But they could recover.
    I think you can that too.

    Plz post the results.
    If you cant acces the recovery Menu, i would prefer the Modchip and Savemii solution.
     
  14. gaojiugao
    OP

    Newcomer gaojiugao Advanced Member

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    91
    Location:
    ShangHai
    Country:
    China
    I retried to use Wanikoko's Firmware Update 4.0 again and installed finished.
    but return to Preloader Menu again lol [​IMG]
    Why that reinstalled the menu can'd wrap-out preloader?
    Anyway, I can access to WIFI, and can I just waitting for Preloader 0.29 and let it update itself?
     
  15. kavid

    Member kavid GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    519
    Country:
    China
    Wait for 0.29
     
  16. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    LOL i thought preloader makes a Wii Brick Proof [​IMG]
     
  17. KirovAir

    Member KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    587
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Yes, on 3.2 system menu's ONLY (for now). [​IMG]
     
  18. ppkhoa

    Newcomer ppkhoa Advanced Member

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Vietnam
    someone solved this problem and it was me ! Try to search before posting !
     
  19. saaif88

    Newcomer saaif88 Newbie

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    hey this may be a very noobish question, but... what are the chances of preloader bricking your wii on sysmem 3.2 with starfall installed?
     
  20. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,358
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    erm... i'm gonna say 0% chance?

    i dont really now because i never had starfall. but most of the people here did at somepoint, then everyone managed to get preloader installed with no problems.

    leads me to believe there is no problem installing preloader.
     

Share This Page