Booting game/backup without wii remote?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Anon10W1z, May 20, 2012.

May 20, 2012
  1. Anon10W1z
    OP

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    Autoboot disc is possible, but it's a somewhat complicated process. First install priiloader and you can navigate it with GC controller. After that you're on your own, unless someone helps you.
     


  2. IceClimbers

    Newcomer IceClimbers Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    United States
    I have this horrible horrible itch to play Gamecube. My Paper Mario disc snapped like 2 weeks after I bought it so I was stuck with it and with the stores being wiped out I have no way of getting another. I found an iso of the game, and can burn it to a disc, but I need to know if it's possible to boot the wii backup channel or gamecube backup channel without using a wii remote, since we lent them out and the person is away this weekend. I was going to get an actual gamecube but with the stores being cleared out it's not like I could satisfy that itch cause there's like no more games. My friend is suggesting priiloader but I never installed it. Is there any way I can navigate the menu without a wii remote? Or create some autoboot priiloader or bootmii disc that'll load when I insert it in the wii? Thanks.
     
  3. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,223
    Country:
    United States
    if you had a modchip then you could autoboot SSBB from the recovery menu and use the smashstack exploit. Other than that I don't see any other way.
     
  4. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Well, there is no way to navigate the system menu with a GC controller. As for an autoboot disc, you would need a trucha patched System Menu IOS, as well as either DARKCORP or a modchip installed. You could navigate Priiolader or Bootmii with a GC controller, but you can't install them with one.
     
  5. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,223
    Country:
    United States
    no, darkcorp allows you to play burned games, but you obviously don't have it installed so it will not help you right now anyways.
     
  6. Anon10W1z
    OP

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    DarkCORP basically makes your Wii more vulnerable and easy to hack.
     
  7. IceClimbers

    Newcomer IceClimbers Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    United States
    So Darkcorp is a bootable iso? then what?
     
  8. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,276
    Country:
    Chile
    Install priiloader > fakesign System IOS > install neogamma > autoboot neogamma > install cMIOS (wiipower v10) IOS base 56 (249) > plug a GC memory card and GC controller.

    Once you turn on the Wii, it'll take you to Neogamma then you can navigate options using the GC controller (you'd still need at least to power on the Wii using a wiimote, tough)
     
  9. Anon10W1z
    OP

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
     
  10. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,223
    Country:
    United States
    Umm, or the power button on the wii itself ;)
     
    1 person likes this.
  11. Anon10W1z
    OP

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    Didn't you read? you can't install priiloader without a Wiimote.

    EDIT: off topic but wow replies are coming fast!
     
  12. IceClimbers

    Newcomer IceClimbers Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    United States
    So there's no bootable iso dvds that will allow me to access the Homebrew Channel or anything without some sort of navigation of the wii menu?


     
  13. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,223
    Country:
    United States
    It's not hard. Just hexedit one bit or download a simple app and drag and drop the ISO on to it. Of course, GC games are not autobootable. And his sports mat isn't going to help him a single bit more than what his gamecube controller would.


     
  14. Cyan

    Global Moderator Cyan GBATemp's lurking knight

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    16,410
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    Do you have Bootmii boot2 installed?
    If you had bootmii as boot2, you could boot the Wii directly in Homebrew Channel, which is working with GC Controller.

    I think you'll have to wait for your friend :(


    Edit:
    @Coto
    He doesn't have a Wiimote to install priiloader. your first step can't be done.
     
  15. Anon10W1z
    OP

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
     
  16. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,276
    Country:
    Chile
    Lol if he's got access to power button, then he's more likely to get another wiimote nearby and re-syncing
     
  17. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,223
    Country:
    United States
    Even if he doesn't have bootmii in boot2 he can still install priiloader without a wiimote.

    Install modchip->insert burned copy of PAL SSBB->use GC controller to get to RM->navigate SSBB with GC controller to launch exploit->install via hackmii installer->exit hackmii installer and go straight to hbc->launch priiloader installer->press A on gc controller to install priiloader->restart wii while holding down RESET on the wii to bring up the priiloader menu->PROFIT!!!
     
  18. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,223
    Country:
    United States
    the power button is on the wii itself. No need for a wiimote to power on a wii.
     
    1 person likes this.
  19. IceClimbers

    Newcomer IceClimbers Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    42
    Country:
    United States
     
  20. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,276
    Country:
    Chile
    I was saying, by any means, if he could physically access the power button on Wii itself, he'd just re-sync another wiimote but...

    You don't have another one lying around. Since you said your wii was lying on the store shelf Nevermind, I read wrong.

    -

    If you don't have either a wiimote nor priiloader, I can only think of a hardmod to run HBC (like deadlyfoez said), plug a GC controller then install priiloader.
     

Share This Page