BootAnim9 on Luma?

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by ShinyMK, Jun 20, 2016.

  1. ShinyMK
    OP

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,507
    532
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1


  2. Temptress Cerise

    Temptress Cerise Miss Magic~ <3

    Member
    2,181
    1,421
    May 1, 2016
    United States
    Rename Luma3DS' payload a9lh.bin file to "arm9payload.bin" and put it inside the anim folder.
     
  3. ShinyMK
    OP

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,507
    532
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    Where can I find that file?
     
  4. Temptress Cerise

    Temptress Cerise Miss Magic~ <3

    Member
    2,181
    1,421
    May 1, 2016
    United States
    It was inside the Luma3DSv5.5.7z file that the guide made you download.
    Link: https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases

    And when I say a9lh.bin, I mean "arm9loaderhax.bin" - Just in case you ask.
     
  5. ShinyMK
    OP

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,507
    532
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    Oh ok that makes more sense now xD Do I move it or just copy it to it?
     
  6. Temptress Cerise

    Temptress Cerise Miss Magic~ <3

    Member
    2,181
    1,421
    May 1, 2016
    United States
    You need to have an arm9loaderhax.bin payload on the root of your SD Card. In this case it'll be BootAnim9's arm9loaderhax.bin payload file. You chainload into Luma, by placing Luma3DS' arm9loaderhax.bin inside the anim folder. You rename Luma3DS' arm9loaderhax.bin to arm9payload.bin.
     
  7. ShinyMK
    OP

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,507
    532
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    Ok I put BootAnim9's arm9loaderhax.bin into the root of my SD card and moved the Luma3DS's arm9loaderhax.bin to /anim/ and renamed it "arm9payload.bin" now when I load up it doesnt do anything black screen.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Seems changing the root's arm9loaderhax.bin file makes my 3DS not load Luma.
     
  8. Temptress Cerise

    Temptress Cerise Miss Magic~ <3

    Member
    2,181
    1,421
    May 1, 2016
    United States
    What? Sounds to me like you copied and pasted the replaced BootAnim9 arm9loaderhax.bin into the anim folder. Are you sure you use Luma3DS' arm9loaderhax.bin from the .7z file?

    The only other explanation would be you are using no-screen-init. However, you said the animation played, correct? So I don't think that's the problem here. Anyways, it works fine on my end, so something is going on your end. Check to make sure you have everything correctly.

    Anyways, if you can't figure it out, download Luma3DS again.
    Link: https://github.com/AuroraWright/Luma3DS/releases

    And replace the arm9loaderhax.bin on your root with the one with Luma3DS and forget about this. I hope I don't sound rude and I apologize if I do, but I've provided you with the info on how to do this.
     
  9. ShinyMK
    OP

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,507
    532
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    Let me confirm - I put the Luma /anim/arm9payload.bin into root then put the BootAnim9 .bin into root?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    And btw - No nothing plays just a black screen and it never goes to the home menu (It never loads luma)
     
  10. Temptress Cerise

    Temptress Cerise Miss Magic~ <3

    Member
    2,181
    1,421
    May 1, 2016
    United States
    Wait, are you using v2 A9LH? If you are, I've heard reports that v2 A9LH breaks BootAnim9.

    If you followed the guide pretty recently, then you are on v2 A9LH.


    Edit: Incorrect info, misread OP's situation.
     
    Last edited by Temptress Cerise, Jun 20, 2016
  11. ShinyMK
    OP

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,507
    532
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    Awww rlly? Yh that must be the issue then :/
     
  12. Redferne

    Redferne GBAtemp Advanced Fan

    Member
    709
    237
    Oct 28, 2015
    No Bootanim9 works fine with a9hl v2.
     
  13. fikatr

    fikatr GBAtemp Advanced Fan

    Member
    880
    332
    Mar 29, 2016
    Turkey
    next to smea
    you had to use screen init version of v2 im using bootanim with v2 screeninit and its working
     
  14. SomeGamer

    SomeGamer GBAtemp Guru

    Member
    5,751
    2,703
    Dec 19, 2014
    Hungary
    Did you use the pathchanger on Luma3DS?
     
  15. DrkBeam

    DrkBeam GBAtemp Fan

    Member
    342
    119
    Jun 12, 2016
    Spain
    If you have a no screen init version you can chainload bootanim9 with bootctr9
     
    Last edited by DrkBeam, Jun 20, 2016
  16. Temptress Cerise

    Temptress Cerise Miss Magic~ <3

    Member
    2,181
    1,421
    May 1, 2016
    United States
    Reading over this again, it does seem like he does not actually have screen-init. As I interpreted this as him having gotten BootAnim9 to play it's animation correctly, but just not doing anything else.

    However, this next posts, should have been an indicator that something was wrong with his v2 A9LH or that he had no-screen-init.
    Anyways, OP, you'll have to look into setting up BootCTR9 into BootAnim9 into Luma3DS if you insist on staying on a no-screen-init A9LH fork. Otherwise, switch to the screen-init build of A9LH.
     
    Joel16 likes this.
  17. LiveLatios

    LiveLatios Profesionnal Scalie

    Member
    1,079
    513
    Nov 16, 2015
    Canada
    why
    You shouldnt need to on the newer versions of bootanim9, you just have to name it to luma.bin or something
     
    SomeGamer likes this.
  18. Wolfvak

    Wolfvak *yawn*

    Member
    803
    1,061
    Oct 25, 2015
    Uruguay
    No.
    Did you install a screen init stage2?
     
  19. ShinyMK
    OP

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,507
    532
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    I never messed with the folder anyway no.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Not that I know of - Can you explain to me how?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I just followed the exact steps on the thread in first post. Unsure which version I downloaded. Anyway to quickly re-install the screen-init version to make sure?
     
  20. ShinyMK
    OP

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,507
    532
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    Anyone have any idea what im doing wrong? I have no idea which version (NO Screeninit or screeninit unsure) and I DEFINITELY didnt use Pathchanger.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    This is strange but - I have a folder 0 with a anim and config file in it and I have the Luma3DS arm9loaderhax.bin renamed "arm9payload.bin" in the anim folder and put the BootAnim9 bin in the root and then boot up my 3ds nothing happens black screen not backlit and only power light LED is on - But if I remove the 0 folder from /anim/ then boot up my 3ds can load but of course no animation :/ is there something im doing wrong?