Boot games without WiiMote?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by NikoK, Sep 10, 2008.

Sep 10, 2008

Boot games without WiiMote? by NikoK at 3:14 PM (4,573 Views / 0 Likes) 30 replies

  1. NikoK
    OP

    Member NikoK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    Is there ANY sort of way to do this? I just came back from a huge brawl tournament and got my wiimote stolen, and have videos captured of me vs chibosempai and ninjalink that I need to get up asap.

    Help [​IMG]
     


  2. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    If you have starfall and a gc controller, maybe you can autoboot ssbb and use it with the gc controller (not quite sure about the gc controller part)
     
  3. NikoK
    OP

    Member NikoK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    How would I manage to boot starfall though. I'm pretty sure this can't be done, I'm guessing theres no boot dvds for wii.
     
  4. skawo96

    Member skawo96 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    United Kingdom
    Starfall isn't needed. You need autoboot disc and a modchip.
     
  5. Tichinde925

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    Starfall CAN bootup any Official Wii Game. (Not backups!)

    Plug a gamecube controller into the Player 1 slot.

    Hold the Y Button.

    Insert a Wii disc, which will power on the Wii.

    The Wii game will be autobooted with no Wiimote and will function 100% as normal.
     
  6. ganons

    Member ganons GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    1,944
    Country:
    United Kingdom
    starfall safe? any big benefits?
     
  7. NikoK
    OP

    Member NikoK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    Where can I find autoboot disc? I have a modchip. So this will allow me to boot up brawl without my wiimote? As well as other channels?
     
  8. skawo96

    Member skawo96 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    United Kingdom
    Only game you have autobootable disc

    Use WiiBootMe program to make brawl autobootable, scrub it and burn to single layer disc. Then replace this disc with double layer one and play [​IMG]
     
  9. fly_us

    Member fly_us GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    even if you can boot but how to control without the Wiimote? Unless you have GC controller or smthing.

    And how to install Starfall without one?

    ..scratching my head
     
  10. skawo96

    Member skawo96 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    United Kingdom
    1. No Starfall
    2. Modchip
    3. Autobootable disc
    4. GC controller

    Collide 2 3 and 4 and bam.
     
  11. ChiboSempai

    Newcomer ChiboSempai Advanced Member

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    haha wow i just made an account to post since iv been using the thread about injecting ur own vc games to make my own, and i saw this thread and instantly thought brawl, and noticed it was nikok and even mentioned me! lol

    yea, booting into brawl without a wii remote would be priceless lol
    so whats this starfall thing? and i saw something about holding y with a gamecube controller? how do i set this up?
     
  12. Tichinde925

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    First off, im guessing he doesnt have a modchip and I dont think he would get one just to autoboot games.

    It would be cheaper to just get another Wiimote.

    Cheapest of all would be to borrow a friend's wiimote and install starfall, no modchip / opening up the Wii would be necessary.

    Info on Starfall:

    http://wiibrew.org/wiki/Starfall
     
  13. fly_us

    Member fly_us GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    At least read the questions and some answer first, he said that he has a modded chip and no starfall installed. But not all of them can run autoboot disc (my D2CPro is an example [​IMG]). If his modchip is not autoboot-able, or doesn't have a GC controller, then the only option is try to get another Wiimote.

    @NikoK: If you have an autoboot-able modchip, then use bootme to patch an autoboot disc of Brawl. But you still need GC controller to control it. That why i said how could you control unless you have one, we don't have enough information.

    Starfall doesn't helps at all if he didn't installed it. He want to boot the Brawl now to get the video for now, so what the point to tell him to borrow another Wiimote, then install Starfall, then autoboot the game?. Soon or later he still need to buy another Wiimote, since Wii is almost a brick without one.
     
  14. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    So in summary you need at least these two considering your setup

    1. A modchip that supports autoboot (you need to find if the one you have supports actually)
    2. A GC controller
     
  15. Vater Unser

    Member Vater Unser GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 28, 2004
    Messages:
    2,184
    Location:
    Pen Island
    Country:
    Germany
    No there isn't, and why should there be?
    The conception of being able to boot Wii software with any other supported input device other than the Wiimote itself is plainly absurd and would just be highly confusing for end-users. [​IMG]

    I'm seriously sick of people asking for features NOBODY needs [​IMG]
    Stop trying to waste Nintendo's time, don't you see they're busy preparing Wii Music?
     
  16. ChiboSempai

    Newcomer ChiboSempai Advanced Member

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    i personally have a chip. its a wiikey, i dunno if it has autoboot
     
  17. NikoK
    OP

    Member NikoK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    So I used BootMe to set the disc to autoboot. ReBurnt it and when it autoboots (Yes, It works...) Gives me the gay green tinted screen asking to please insert the Super Smash Bros Brawl Game disc, It's pretty much stuck here. :S Help?
     
  18. NikoK
    OP

    Member NikoK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    ^^ Any way to fix this?
     
  19. Zantetsu

    Newcomer Zantetsu Advanced Member

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    62
    Country:
    United States
    You could always not play brawl and play the better one known as melee [​IMG]
     
  20. NikoK
    OP

    Member NikoK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    Thanks ass, I do play melee. Though I play brawl too, I don't want to get into this debate.
     

Share This Page