Boom goes the Acekard (SD Card format prob?)

Discussion in 'Acekard' started by Remikan, Jun 28, 2009.

Jun 28, 2009
  1. Remikan
    OP

    Newcomer Remikan Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    So I was playing club house games, and apparently Firmware 4.17 had a problem playing it and It would always get stuck on the save screen (Saw it on a forum after it messed up mine)
    So anyway I waited 10 minutes to see if it would finish saving or what not but after 10 minutes I turned my DS off, then all my data was erased somehow after I started it back up so I went to my computer and all the files had been corrupted so I had to reformat the card so meh no big deal and I format it as NSTF and put all the data back on, firmware and stuff, and It says "System file missing" and I've tried lots of different firmwares so now i'm thinking It's a problem with the acekard, or I formatted the microsd wrong.

    Anyone got any idea? D:
     
  2. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Format it as FAT/FAT 32. Run AKAIO as well its better than the official.
     
  3. Remikan
    OP

    Newcomer Remikan Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Thanks I'll try it : D
    EDIT:
    What allocation size should I use?
    EDIT2: Nvm I got it lawl, formatting...
     
  4. zero383

    Member zero383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    649
    Location:
    Vancouver - #1 City in Canada
    Country:
    Canada
  5. Remikan
    OP

    Newcomer Remikan Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Ohh, Thanks, I'll format it with that after this formatter gets done =o
    EDIT: Ahh! Boxshots fix worked just fine! Thanks a lot! : D
     
  6. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Yeah I'm pretty sure you are never supposed to format flash mem. into NFTS (w.e its called) or anything besides a hard drive used by windows.
     

Share This Page