blocking wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by marimon, Apr 2, 2011.

  1. marimon
    OP

    marimon Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 2, 2011
    United States
    hi everybody, i hope i am supose to post here, i need help......
    i have softmooded my 4.3 E wii using indiana pwns method. everything looks fine, except configurable usb loader, does not work (I have installed it of course) so i am using other loader.
    My real problem is that after playing a couple of minutes, the wii blocks, freezes or something, i have played like 4-5 different games, and they are all the same. [​IMG](
    help please, is it a bad softmood, is it the usb loader?
    what should i do?
    thanks
     
  2. M1r0

    M1r0 GBAtemp Fan

    Member
    354
    0
    Jun 25, 2010
    United States
    When you say blocks, what do you mean? It hangs?
     
  3. marimon
    OP

    marimon Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 2, 2011
    United States
    it freezes, black screen, nothing works, i have to press the start button for like 8 sec, to restart the wii
     
  4. bazamuffin

    bazamuffin RESIDENT DILF

    Member
    2,036
    63
    Feb 1, 2009
    Shmashmortion Clinic
    what cIOS are you using?
     
  5. marimon
    OP

    marimon Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 2, 2011
    United States
    i have no clue
     
  6. bazamuffin

    bazamuffin RESIDENT DILF

    Member
    2,036
    63
    Feb 1, 2009
    Shmashmortion Clinic
    You could post a SysCheck report and that should tell us what IOS's/cIOS's you have.

    Or you could re-mod with Modmii. That way you will have fresh cIOS/loader etc (Modmii will tell you what its giving you), and we can take it from there.
     
  7. martravi

    martravi Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Apr 2, 2011
    Gambia, The
    There are some possible reasons for this:
    1.It's a bad dump. Dump the Game(s) again.
    2.The Games are Using BCA-Check an you are using a very old rev of the cfg-Loader.
    3.You are using cIOS rev 14 and you try to play dual-layer-games like Metroid Prime Trilogy or Super Smash Bros.
    4.Theres another Bug (in the Loader, in the cIOS and so on)
    Yes, do this. Please also tell us, wich games you've tried to play.
    Sorry, my English is still very bad.
     
  8. marimon
    OP

    marimon Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 2, 2011
    United States
    so... on the homebrew channel top right corner said:
    1.0.8
    ios 58 v24.32
    apparently the wii was downgraded to 4.1 from 4.3 (this is what shows on the screen
    i have no idea where could i run a system check.
    I AM A REAL NEWBIE [​IMG]
     
  9. M1r0

    M1r0 GBAtemp Fan

    Member
    354
    0
    Jun 25, 2010
    United States
  10. bowser

    bowser Mwa ha ha ha!

    Member
    2,253
    750
    Sep 1, 2008
    India
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Softmood? [​IMG]
    It's softmod!