Blargsnes version

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Leo2nardo, Dec 31, 2015.

  1. Leo2nardo
    OP

    Leo2nardo GBAtemp Regular

    Member
    107
    14
    Sep 9, 2015
    United States
    What is the difference between 1.3 and 1.3b? Which one runs better? Better compatibility or faster when running with a certain entry point?(menuhax,ironhax)? Thanks!
     
  2. Lucar

    Lucar GBAtemp Advanced Fan

    Member
    508
    1,033
    Sep 12, 2015
    Canada
    1.3b has Hardware-Enabled Mode 7, I believe some tweaks to the CPU emulation (Not sure), and is the only one that runs on *hax 2.5. As for entrypoin, nothing changes in blargsnes from one to another.
     
  3. 75mak

    75mak GBAtemp Fan

    Member
    389
    111
    Nov 10, 2011
    Why does blargsnes .CIA seem to run fine on some emunand cfw and on other 3ds same firmware version etc, give a blank screen?
     
  4. Leo2nardo
    OP

    Leo2nardo GBAtemp Regular

    Member
    107
    14
    Sep 9, 2015
    United States
    Before hax 2.5, super Mario world on 3ds xl 9.9 worked perfectly. Now that my brother updated me to 10.3, I got blargsnes 1.3b and SMW slows down a lot! What happened??
     
  5. Lucar

    Lucar GBAtemp Advanced Fan

    Member
    508
    1,033
    Sep 12, 2015
    Canada
    Huh, try this:

    1. Open BlargSNES and click the Wrench Icon on the touch screen.
    2. Check "Enable Hardware Assisted Rendering" and Uncheck "WIP Hardware Mode 7"
    3. Try Game Again

    IDK, sorry.
     
  6. DiscostewSM

    DiscostewSM GBAtemp Guru

    Member
    5,037
    2,664
    Feb 10, 2009
    United States
    Sacramento, California
    Sorry, but HW-enabled M7 from 1.3b is being removed because it just wasn't working out. It was only a WIP.

    :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(;):(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
     
  7. Lucar

    Lucar GBAtemp Advanced Fan

    Member
    508
    1,033
    Sep 12, 2015
    Canada
    Yet I still somehow have it in my Just-Downloaded from the site version of BlargSnes.
     
  8. DiscostewSM

    DiscostewSM GBAtemp Guru

    Member
    5,037
    2,664
    Feb 10, 2009
    United States
    Sacramento, California
    I speaking in terms of later releases.
     
  9. Leo2nardo
    OP

    Leo2nardo GBAtemp Regular

    Member
    107
    14
    Sep 9, 2015
    United States
    Thanks for your replies
     
  10. Lucar

    Lucar GBAtemp Advanced Fan

    Member
    508
    1,033
    Sep 12, 2015
    Canada
    OK. Where'd you hear that?

    Welcome!
     
  11. DiscostewSM

    DiscostewSM GBAtemp Guru

    Member
    5,037
    2,664
    Feb 10, 2009
    United States
    Sacramento, California
    **please remove**
     
    Last edited by DiscostewSM, Dec 31, 2015
  12. DiscostewSM

    DiscostewSM GBAtemp Guru

    Member
    5,037
    2,664
    Feb 10, 2009
    United States
    Sacramento, California
    It's a decision I made, since I was the one who implemented it in the first place. It works for some instances, but for the majority, it doesn't (and in fact makes some worse), and the code bloat it generates just isn't tasteful.
     
  13. Lucar

    Lucar GBAtemp Advanced Fan

    Member
    508
    1,033
    Sep 12, 2015
    Canada
    Ah OK, thanks for the responce.
     
  14. DiscostewSM

    DiscostewSM GBAtemp Guru

    Member
    5,037
    2,664
    Feb 10, 2009
    United States
    Sacramento, California
    Sorry for the bad news.

    :(:(:(:(:(:(:(:(;):(:(:(:(:(:(:(:(
     
  15. mqk9999

    mqk9999 GBAtemp Regular

    Member
    214
    104
    Apr 14, 2010
    United States
    Hey Stew, do you think ActRaiser will ever boot? Or is it too much of a hassle what with the intro/title screen emulation?
     
    Last edited by mqk9999, Dec 31, 2015
  16. psvpwner

    psvpwner GBAtemp Regular

    Member
    119
    27
    Feb 9, 2015
    I have this problem, would love to fix! Running a 2DS with RXTools Emunand 10.3.0-28E and when I run BlargSnes (CIA version) it shows the Nintendo 3DS logo as usual when loading a program/game but then it just gets stuck on a black screen and no buttons work (not even home) and I have to hold down power until it shuts down.

    I tried 3 different cia's. 1.3 official, 1.3 Shadowtrance unofficial with the nice SNES 3D Banner (someone said this fixes black screen but does not for me) and 1.3b unofficial (can only find official as .3dsx).
    I always went into software management and uninstalled blargSnes before trying the next CIA.

    Edit: Found another thread mentioning that you could run it from FBI via launch title mode, which works for me. Would love to run it from the desktop, though...
     
    Last edited by psvpwner, Jan 3, 2016