BeUp on Sakura?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Skyline969, Jan 12, 2009.

Jan 12, 2009

BeUp on Sakura? by Skyline969 at 9:10 PM (1,420 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Ok, so I'm running Sakura 1.12+1 on my M3 Real and I tried to run BeUp. Everything loads up fine. However, I choose to use connection settings from my firmware (or whatever the option is) and it does nothing. It displays a little info on the top screen (don't remember what exactly) and that's all it does. On my DS, I have the settings to connect to my home router and wi-fi games work fine. What should I do to connect to MSN via BeUp? If anyone here successfully runs BeUp on Sakura, please let me know what I have to do to get it working.

    Thanks,
    Skyline969
     
  2. unz

    Member unz Chaotic Neutral

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    283
    Location:
    Curmudgeon's quarters
    Country:
    Australia
    To the best of my knowledge, BeUp hasn't been able to connect to the MSN servers for quite some time.
    No matter what flashcart you use, it's the same story - BeUp is busted until the developer releases the source code and someone fixes it.
     
  3. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Thanks for the tip, unz. Well while I'm on the topic of homebrew for Sakura, anyone have suggestions for which homebrew apps I shoudl get? I use my DS for everything, so all suggestions are welcome.
     
  4. aphirst

    Member aphirst "Aren't girls with pee-pees just men?"

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    317
    Location:
    Augsburg
    Country:
    Germany
    All I really know is that you're supposed to be able to configure IRCDS to connect to MSN - I'm pratting with that this weekend. [​IMG]
     
  5. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    IRC eh? Sure, if I knew of a few IRC channels I'd do that. If you get it to work, let me know, alright aphirst?
     
  6. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    Use ClIRC and bitlbee, lets you connect to AIM, MSN, ICQ, Yahoo, GTalk and Jabber
     
  7. CFShadow

    Newcomer CFShadow Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    22
    Country:
    Brazil
    I had the same problem about BeUp..its down, as it says on the producer's website. You can use the IRC channel. I use DSOrganize and it comes with IRC. What i do is: I changed the Main IRC server (on Configurations) to "im.bitlbee.org" (without quotes). When you connect, use this command (if it is MSN): "account add msn yourmsn@lol.com yourpassword" (also, without quotes)

    Then use this command: account on

    Then its settled!

    I hope i helped^^
     
  8. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    This has been asked countless times, BeUp won't work AT ALL for the moment. However you can connect to msn, yahoo etc through IRC homebrew (such as ClIRC) and the bitlbee server
     
  9. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Unfortunately, I meant getting it to work on Sakura. I don't think it's possible. I'm just gonna use iSakuReal for homebrew.
     
  10. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    Triple loader's now on my M3. Now I can finally get homebrew to work! [​IMG]
     
  11. StuMx

    Newcomer StuMx Member

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    18
    Location:
    El DeFectuoso
    Country:
    Mexico
    Also you can use ebuddy from any web browser xD.
    I use operaDS and it works fine for me, just go to http://m.ebuddy.com and ta da! you can use msn, yahoo, aim, gtalk, etc. from your NDS.
     
  12. Skyline969
    OP

    Member Skyline969 MENUdo Afficionado

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    2,206
    Location:
    Saskatchewan
    Country:
    Canada
    I'd use a web browser, StuMx, but I don't have a RAM pack.
     
  13. Artheido

    Member Artheido GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    490
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I believe the reason BeUp doesn't work anymore is because MSN's server has changed. Since BeUp's development stopped, the connection address hasn't been changed.
     

Share This Page