Better NDS Emulator?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by winrehs, Feb 27, 2012.

?

Which one for you has the edge?

  1. No$Gba 2.6a + No$Zoomer

    40.0%
  2. DeSmuME 0.9.7

    60.0%
Feb 27, 2012

Better NDS Emulator? by winrehs at 12:07 AM (2,017 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. winrehs
    OP

    Member winrehs GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    104
    Country:
    Philippines
    I want to know your opinions guys.
     
  2. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    I use no$gba with no$zoomer not tried desmume as i've been very happy with the no$gba.
     
  3. someonewhodied

    Member someonewhodied Lazy Person

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    869
    Country:
    United States
    It really depends.

    No$Gba doesn't emulate perfectly, but slower computers run it fine.
    Desmume emulates pretty close to an actual DS and can do Wifi, but you need a pretty good computer to run it well.

    Since i have a terrible computer, i have to say that my choice is No$gba
     
    1 person likes this.
  4. Hells Malice

    Member Hells Malice Are you a bully?

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    5,651
    Country:
    Canada
    I tried No$GBA before but ditched it for DeSmuME 0.9.7 pretty quickly.
     
  5. yugix

    Member yugix Sleepy

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    383
    Country:
    Bahrain
    I used No$gba but it wasn't good

    I'm usinng desMume now and it is the best.
     
  6. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,751
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    I voted for DeSmuME, this post pretty much sums it up.
     
  7. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    I use DeSmuME myself as I can do lots with it (Including AVI recording) but if you have an old computer, stick with No$GBA.

    As well, @[member='KazoWAR'], I've seen you take videos of homebrew that require FAT to run properly on DeSmuME. How do you manage that?
     
  8. andibad

    Member andibad Soon™

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    699
    Location:
    hospital
    Country:
    Indonesia
    on my mind i just pick Desmume. because is pretty stable than no$gba+no$zoomer, because no$zoomer is slow on my new machine than my old one.... is need resetting but is still same result.

    desmume is pretty close to DS so is more slower and need more higher than no$gba, that reason why desmume is slower than no$gba...

    i just using desmume for checking purpose, and AVI recording only. i just using my ds to play a games.
     
  9. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,751
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    Emulation -> GBA slot -> MPCF Flash Card Device. I personally use the folder option and have it setup as if it was the root of the SD card,
     
  10. Click This

    Member Click This Surgite!

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    529
    Location:
    New York, New York
    Country:
    United States
    I've yet to try DeSmuME, no$gba is good enough for a quick rom test.
     
  11. frogboy

    Member frogboy lacking both style and grace

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    2,249
    Country:
    United States
    No$GBA. DeSmuME doesn't get as many FPS for me.
     
  12. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    Hm. Well, got that set up, now I need to find an acekard NDS file to run the firmware. Can't seem to find it anymore. Gaaaaah.

    I know I had a copy once upon a time. Must have deleted it a long time ago.
     
  13. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,751
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    No. just open the nds file for the hombrew. Desmume will auto dldi patch it in ram to work with the MPCF. just have the folder you used have all the files needed for it to run. if it uses nitroFS then have the nds file in the MPCF folder.
     
  14. Skelletonike

    Member Skelletonike ♂ ♥ Gallant Pervert ♥ ♀

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    2,842
    Location:
    Steam City
    Country:
    Portugal
    I tried desmume while my flashcart was being 'fixed' (I'd messed it up with the 3DS and didn't own a DS anymore) and I can say it's pretty good, seeing as it run most games without issues.
     

Share This Page