Homebrew Before I update, does Freakyhax still work?

NANASHI89

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 3, 2012
Messages
2,479
Trophies
1
XP
5,448
Country
United States
What exploits work on the latest firmware? I wanna keep my homebrew, and still be able to buy the new SMT game next week?
 

mashers

Stubborn ape
Member
Joined
Jun 10, 2015
Messages
3,837
Trophies
0
Age
40
Location
Kongo Jungle
XP
5,084
Country
My understanding was that ctr-httpwn still worked. What happens when you try it?

--------------------- MERGED ---------------------------

I don't think any exploits work on the current firmware yet.
 
  • Like
Reactions: Xiphiidae

NANASHI89

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 3, 2012
Messages
2,479
Trophies
1
XP
5,448
Country
United States
@mashers I use the latest version on the Homebrew Launcher, leave the Homebrew Launcher, go to the eshop, and it prompts me to download the latest system update.
 

mashers

Stubborn ape
Member
Joined
Jun 10, 2015
Messages
3,837
Trophies
0
Age
40
Location
Kongo Jungle
XP
5,084
Country
@mashers I use the latest version on the Homebrew Launcher, leave the Homebrew Launcher, go to the eshop, and it prompts me to download the latest system update.
I think that could be your problem. You're not supposed to leave Homebrew Launcher. You're supposed to run ctr-httpwn then run the HANS version of eShop from within HBL. If you leave HBL and go back to the home menu, then you're not in hax any more and ctr-httpwn won't work.
 

KunoichiZ

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 16, 2012
Messages
8,830
Trophies
0
Age
28
XP
4,597
Country
United States
I think that could be your problem. You're not supposed to leave Homebrew Launcher. You're supposed to run ctr-httpwn then run the HANS version of eShop from within HBL. If you leave HBL and go back to the home menu, then you're not in hax any more and ctr-httpwn won't work.
Couldn't they press Start and then press the button needed to go back to the Home Menu without rebooting after starting ctr-httpwn?
 

mashers

Stubborn ape
Member
Joined
Jun 10, 2015
Messages
3,837
Trophies
0
Age
40
Location
Kongo Jungle
XP
5,084
Country
Oh wait, the readme for ctr-httpwn says "for using system-eShop-app on >=v10.0.0-X, you can just return to Home Menu from hbmenu". So according to that it should work from the home menu. Nonetheless, have you tried the HANS verison from HBL immediately after running ctr-httpwn?

@KunoichiZ
I'm thinking that perhaps ctr-httpwn has been patched in the home menu, but it might still work while still within HBL if you use the HANS version. I'm going to try it now.
 

mashers

Stubborn ape
Member
Joined
Jun 10, 2015
Messages
3,837
Trophies
0
Age
40
Location
Kongo Jungle
XP
5,084
Country
I've just successfully launched the eShop on 11.0 by doing the following:
  • Boot Luma
  • Run homebrew launcher loader
  • Run ctr-httpwn and let it do its stuff, then press START to get back to HBL
  • Run eShop HANS version from the homebrew starter pack
It worked fine - got me to the eShop with no update nag.
 

FanmadeEndings

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 16, 2016
Messages
192
Trophies
0
Age
29
XP
396
Country
Gambia, The
I've just successfully launched the eShop on 11.0 by doing the following:
  • Boot Luma
  • Run homebrew launcher loader
  • Run ctr-httpwn and let it do its stuff, then press START to get back to HBL
  • Run eShop HANS version from the homebrew starter pack
It worked fine - got me to the eShop with no update nag.

If you exit the HBL using start + X it works as well. Luma3DS is not relevant. Both do not work for OP.
 

mashers

Stubborn ape
Member
Joined
Jun 10, 2015
Messages
3,837
Trophies
0
Age
40
Location
Kongo Jungle
XP
5,084
Country
It also worked when I did this:
  • Boot Luma
  • Run homebrew launcher loader
  • Run ctr-httpwn and let it do its stuff, then press START to get back to HBL
  • From HBL, press START to bring up the reboot menu
  • Choose the option to exit HBL to home menu with no reboot
  • Run system eShop
How do I get LUMA on my 3DS?
https://github.com/Plailect/Guide/wiki

--------------------- MERGED ---------------------------

If you exit the HBL using start + X it works as well. Luma3DS is not relevant. Both do not work for OP.
I've just noticed that too :) As for why it's not working for the OP, I have no idea. It seems like it should work.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    and i assume there is a level of verification that is not possible with emulation since you can actually probe the pins to verify that it behaves the exact same as real hardware
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    so it's easier to get it 1:1
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    there aren't even virtual pins with emulation that you could "probe", it doesn't go that deep
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    So fpga PS2 when? Hehehe
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    fpga PS1 isn't even out yet
  • Veho @ Veho:
    Just saw an article about Anbernic rg40xxh as a "cheaper alternative to RG Cube". I love it when they do that.
  • Veho @ Veho:
    "Etch-A-Sketch, cheaper alternative to the iPad"
    +1
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i guess they were thinking in emulation capabilities
  • Veho @ Veho:
    In emulation capabilities one can run Gamecube and the other can barely run n64.
  • Veho @ Veho:
    One is Android 13 and the other is Baked Beans OS 0.6 (I'm not even kidding)
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    PC ftw lol
  • Veho @ Veho:
    May I suggest a pocket calculator as a cheaper alternative?
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Veho you may be right, all in my PC is probably 1800 dollars and that's using refurbished and mid range parts lol
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Although some stats are pretty cool 38TBs of storage not counting external drives
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    People ask why so much.... ROM sets for even PS2 just eat up that much
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Why so much? Because we have it in our minds we need the latest and greatest when pc performance peaked at a consumer level
  • HUNTERFOX @ HUNTERFOX:
    Just finished getting the rest of the emulators on my 3ds. Now I have. gb/gba/sn64/snes/nes
    +3
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @HUNTERFOX, Nintendo ninjas are watching GBAtemp. ;)
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Seems to be my experience as well, works good lol
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Did you research it before buying or just think oh it's big like my dick?
    K3Nv2 @ K3Nv2: Did you research it before buying or just think oh it's big like my dick?