Bad AceKard?

Discussion in 'Acekard' started by thejellydude, Aug 28, 2008.

Aug 28, 2008

Bad AceKard? by thejellydude at 2:27 AM (1,159 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. thejellydude
    OP

    Member thejellydude GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Messages:
    167
    Country:
    United States
    So I've tried formatting the MicroSD to Fat32 and Fat. I've used both AKAIO and the official firmware. But both times, I just barely get past the "Loading" screen and then it freezes. Any help?
     
  2. 13375p34k3r

    Member 13375p34k3r GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    159
    Location:
    Markham, Ontario
    Country:
    Canada
    You have a classic case of a defective AceKard 2. Don't worry about it, it happens to alot of people. So just contact whoever you bought it from and I'm sure they'll be glad to give you a replacement. Apparently the new AceKards don't have this problem, so don't worry about it.
     
  3. thejellydude
    OP

    Member thejellydude GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Messages:
    167
    Country:
    United States
    Thanks. I heard about the defective AceKards, but I'd heard that they froze at the health warning screen. Oh well, I guess I'll set something up with DX.
     
  4. 13375p34k3r

    Member 13375p34k3r GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    159
    Location:
    Markham, Ontario
    Country:
    Canada
    Yeah mine froze halfway at the health warning screen. However their are also reports of frozen loading screens aswell.
     
  5. Licardo7

    Member Licardo7 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    498
    Country:
    United States
    I say retern it. I did it with mine (casewas cracked)
     
  6. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,616
    Country:
    Sweden
    Freezing during the Health and Safety-screen could also be caused by bad contact between your DS and your Ak2. This happens some of the times with both my Scds1 and my Acekard 2 and neither are defective. Flashcart are known to have problems when creating flashcarts that are the exact same size as a commercial game.
     
  7. sonicorochi

    Newcomer sonicorochi Newbie

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Hey, instead of making a new thread I think I'll ask here...

    Symptoms:

    - My Acekard RPG doesn't recognize my Ez3-in-1 exp. with the AKAIO kernel, but it does with the official release.

    - It doesn't read my microSD card. I've tried formating it (FAT and FAT32), putting the AKAIO/official kernel in it (even though I don't think that's necessary)... it still gives me the "unable to access microSD card" error.

    So... should I ask for a replacement? I tried "googling" the error message but only to find pages with the text files for kernel development.

    Thanks.
     
  8. 13375p34k3r

    Member 13375p34k3r GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    159
    Location:
    Markham, Ontario
    Country:
    Canada
    Hmm I mean just looking at your list of problems. I can probably guess its a defective card.
     
  9. sonicorochi

    Newcomer sonicorochi Newbie

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Bah... after some more tests and etc, I've just guessed it as well and already opened a ticket at DX =(

    But thanks anyway. =)
     
  10. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Does it read other microsd cards, if so then your microsd is at fault not your flashcart.
     
  11. sonicorochi

    Newcomer sonicorochi Newbie

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Nah, tried with 3 different microSD (which all worked with my R4). =\
     

Share This Page