backing up ds titles

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Shuichiro, Oct 9, 2009.

Oct 9, 2009

backing up ds titles by Shuichiro at 5:29 AM (898 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Shuichiro
    OP

    Newcomer Shuichiro Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I can't seem to find a good guide for this anywhere.... How can I make a rom backup of my ds game cartridges and the save as well?

    I have a DSI btw and a acekard
     
  2. Falkentyne

    Member Falkentyne GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    193
    Country:
    United States
    Did you use the search? I"m sure this has been asked many times....

    Someone even posted a tool for backing up a save from a DS cart to a second slot 1 device (via swapping), and vice versa....
     
  3. CrashmanX

    Member CrashmanX Current project: SD Gundam G Generation Overworld

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    1,202
    Location:
    @CrashmanX
    Country:
    United States
    This requires you having a Slot 1 device (GBA), now before we go further do you have one?
     
  4. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Wrong.

    http://gbatemp.net/index.php?download=2719
    Set up an FTP server on your PC using SmallFTPd or an FTP server of your choice.
    Save files are pretty fast, but it'll take a while to transfer games... like 45 minutes to an hour and a half.
     
  5. Eon-Rider

    Member Eon-Rider GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    1,021
    Country:
    Australia
    No, you cannot because of the bolded text.
     
  6. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    That's Slot-2 [​IMG]

    And because DSi has no Slot 2, you'll want this FAQ [​IMG]

    Monroeworld FAQ
     
  7. Eon-Rider

    Member Eon-Rider GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    1,021
    Country:
    Australia
    I thought it was also impossible for that to work because the hotswap module for the DSi is different. I'm not entirely sure though.
     
  8. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Maybe it is, I've only used my DSL to backup my games, and as I haven't got a DSi flashcart yet, I couldn't test it. Just thought it might help though.
     

Share This Page