back to the future just wont play

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by stickybit, Nov 13, 2011.

Nov 13, 2011
  1. stickybit
    OP

    Member stickybit GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    192
    Country:
    United Kingdom
    hi fellas what do i need on my wii the get back to the futur to work?
    the latest zelda works fine...

    back to the future loads but when i select a chapter it resets to the wii menu

    im on pal 3.2e softmod using usbgx the gx player is fully up to date but i think some of my ios are old versions, which do i need to play this?

    i dont have 57 and im not sure what will happen if i instal it on a 3.2 fw
     
  2. wii-dog

    wii-dog Newbie

    install preloader then block updates then get 249cios v6 then get usb loader v70 then in loader pick cios 249 then enjoy back to furture the video its kind of lame game
     
  3. GolfDude

    Member GolfDude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    788
    Country:
    United States
    you need to use the alt dol method to get the game to boot
     
  4. codezer0

    Member codezer0 Gaming keeps me sane

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    2,248
    Location:
    The Magic School Bus
    Country:
    United States
    First off, make sure your softmods are in order.

    I know in cfg-usb loader, I had to choose to load the game with IOS 249 to get it to run; best to have the latest d2x version anyway to facilitate. I miss the load speeds that I got with 222, but at least it will work stably this way.
     
  5. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    No; you don't.

    I agree. Use ModMii, to make sure you have the latest IOS's for your softmod. Particularly, make sure you have d2x cIOS v6 or v7, with IOS 249 base 56. Then, use the new USB Loader GX, and it should "just work".
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    It would be nice if somebody could test my .wdm file for the game:
    http://gbatemp.net/topic/313305-back-to-the-future-resetting-on-neogamma/page__view__findpost__p__3972493

    For people who can't figure how to use a proper cIOS + settings...
     
  7. junkerde

    Banned junkerde Banned

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    483
    Country:
    United States
    then go back to the past and fix it
     

Share This Page