Arm9loaderhax help

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Mariosl10, Oct 11, 2016.

  1. Mariosl10
    OP

    Mariosl10 GBAtemp Regular

    Member
    149
    5
    Dec 28, 2015
    United States
    So while in the process of installing arm9loaderhax it is not possible to boot to the home menu. What do I do please help!

    Edit: I am on Part-3 (A9LH)
    Section 3

    Edit: I need help getting to the home menu.
     
    Last edited by Mariosl10, Oct 12, 2016
  2. MattKimura

    MattKimura 3DS & WiiU Enthusiast

    Member
    1,854
    984
    Jun 30, 2014
    United States
    Can you state which part of the guide you're on exactly?
    From what I can guess, you're on part 3 section III

    Are you still downgraded to 2.1? The next step would be to either restore a nand backup (Via Decyrpt9) then system update to 11.1, OR do a 9.2 CTRNAND transfer (Via decrypt9) then syste update to 11.1.

    Oh and be sure to have a luma folder on the root of your SD, where the configuration file is saved to.
     
  3. Mariosl10
    OP

    Mariosl10 GBAtemp Regular

    Member
    149
    5
    Dec 28, 2015
    United States
    I am on Part-3 (A9LH)
    Section 3
     
  4. Mariosl10
    This message by Mariosl10 has been removed from public view by Depravo, Oct 11, 2016.
    Oct 11, 2016
  5. FTRBND

    FTRBND waifu

    Member
    555
    265
    Apr 3, 2016
    Saint Kitts and Nevis
    _____________ Dex: Complete
    Which step #?
     
  6. Mariosl10
    OP

    Mariosl10 GBAtemp Regular

    Member
    149
    5
    Dec 28, 2015
    United States
    I am on Part-3 (A9LH)
    Section 3
     
  7. Ominous66521

    Ominous66521 GBAtemp Maniac

    Member
    1,184
    301
    Feb 7, 2016
    United States
    Did you check these things off in luma before press start

    • "Autoboot SysNAND"
    • "Use SysNAND FIRM if booting with R (A9LH)"
    • "Show NAND or user string in System Settings"
    • "Show GBA boot screen in patched AGB_FIRM"
     
  8. Mariosl10
    OP

    Mariosl10 GBAtemp Regular

    Member
    149
    5
    Dec 28, 2015
    United States
    I did I need help to get to the home menu.
     
    Last edited by Mariosl10, Oct 12, 2016
  9. FTRBND

    FTRBND waifu

    Member
    555
    265
    Apr 3, 2016
    Saint Kitts and Nevis
    _____________ Dex: Complete
    Try backing up and reformatting your sd card to MBR with an allocation unit size of 32KB
     
  10. mb1zz

    mb1zz Member

    Newcomer
    13
    2
    Aug 11, 2016
    Saint Kitts and Nevis
    Last edited by mb1zz, Oct 12, 2016
  11. Mariosl10
    OP

    Mariosl10 GBAtemp Regular

    Member
    149
    5
    Dec 28, 2015
    United States
    I can't get to the home menu or homebrew what do I do?
     
  12. SimplyFedorable

    SimplyFedorable Evangelion Geek

    Member
    568
    231
    Apr 7, 2016
    United States
    melee hell
    Try booting into decrypt9. If that boots, then you are most definitely just on too old a firmware for luma3ds to boot
     
  13. gnmmarechal

    gnmmarechal Seriel's Original Stalker

    Member
    GBAtemp Patron
    gnmmarechal is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    4,847
    3,005
    Jul 13, 2014
    Portugal
    https://gs2012.xyz
    I am sure Luma is currently capable of booting 2.1, at least on o3DS.
     
  14. Tenshi_Okami

    Tenshi_Okami GBAtemp Maniac

    Member
    1,405
    580
    Nov 3, 2015
    Puerto Rico
    You need to take the SD card out after Luma3DS loads, since he is in 2.1, having the SD card in while booting will make him stay in a black screen
     
  15. gnmmarechal

    gnmmarechal Seriel's Original Stalker

    Member
    GBAtemp Patron
    gnmmarechal is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    4,847
    3,005
    Jul 13, 2014
    Portugal
    https://gs2012.xyz
    Menuhax remains, I assume? If so, that can be solved easily.
     
  16. Tenshi_Okami

    Tenshi_Okami GBAtemp Maniac

    Member
    1,405
    580
    Nov 3, 2015
    Puerto Rico
    I have tried to remove the extdata but it hasn't worked for me

    I did A9LH again last night(I lost my otp) and I deleted the extdata. And it still didn't let me boot
     
  17. gnmmarechal

    gnmmarechal Seriel's Original Stalker

    Member
    GBAtemp Patron
    gnmmarechal is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    4,847
    3,005
    Jul 13, 2014
    Portugal
    https://gs2012.xyz
    Huh. I don't remember much from the first time I installed A9LH after Luma supported 2.1, but I think it worked? Or did I restore a NAND backup?. I don't really remember, so I can't say for sure.
     
  18. Tenshi_Okami

    Tenshi_Okami GBAtemp Maniac

    Member
    1,405
    580
    Nov 3, 2015
    Puerto Rico
    From this, its most probably just luck. If it doesn't boot, try to take the SD out after ARM9Loaderhax boots(basically wait 3-4 seconds)
     
  19. gnmmarechal

    gnmmarechal Seriel's Original Stalker

    Member
    GBAtemp Patron
    gnmmarechal is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    4,847
    3,005
    Jul 13, 2014
    Portugal
    https://gs2012.xyz
    Well, I frankly wouldn't bother. Restoring a NAND backup is less of a hassle, for me anyway. I would just either restore a backup or do a CTR transfer and then update to 11.1. I don't like bothering removing cards. I'm lazy.
     
  20. Tenshi_Okami

    Tenshi_Okami GBAtemp Maniac

    Member
    1,405
    580
    Nov 3, 2015
    Puerto Rico
    Do remember, this is mostly for people that get the problem for the OP

    I'll probably do a small tutorial today for people to regain the otp.bin