AKRPG contact problems

Discussion in 'Acekard' started by Swip, Oct 29, 2008.

Oct 29, 2008

AKRPG contact problems by Swip at 9:26 AM (2,447 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. Swip
    OP

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    Well the health and safety screen freezes up upon start-up when I have the RPG inserted. .

    Its my friend RPG and he took off the sticker and broke 2 clips off the shell, the one on the top and one on the bottom left.

    I can access the NAND if that helps...

    My CycloDS and retail games work well still.

    Any help on any ways to fix the RPG will be greatly appreciated.

    EDIT: Well I was a little lazy but here's some pictures of the condition of the kit. Not the best shots but at least there's something to see.


    [​IMG]

    Sticker

    [​IMG]
    Broken Side clip

    [​IMG]
    Broken Top Clip

    I've tried it without the sticker since the sticker isn't entirely flat it might be pushing the contacts away but no luck there.

    I guess I'll try requesting a replacement shell from acekard if possible.
     
  2. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    this is hard to comment on with out a picture of the current state of the kit. with the broken clips is the plastic lifting apart? it could very well be that the case is not holding the pcb where it should be and you are getting contact errors. you could try a very small amount of super glue, put it on with a swab of some kind so you don't get glue on the pcb. you could try the old paper behind the pcb trick. no amount of taking out and reinserting fixes it? anytime my kits freeze up at the H&S screen its a contact issue. since the rpg firmware is on the nand it boots that first. if the nand has has no errors to report -- it is probably a contact issue.

    -another world
     
  3. Sweater Fish Del

    Member Sweater Fish Del GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Messages:
    220
    Country:
    United States
    I was getting the same freezing problem (for me, it seemed to only happen when rebooting, never the first time I turned the system on).

    I had taken the label off when I first got the card. After learning that freezing like that is caused by a bad connection, I put the sticker back on and haven't had any freezing since.


    ...word is bondage...
     
  4. Swip
    OP

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    Well the sticker is in a really bad condition, and can someone explain how to do the "paper trick" correctly cause last time I tried I had a very hard time removing the RPG.

    Ill post some pictures of the condition of the kit and sticker soon.
     
  5. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you want to fold a small wedge of paper, maybe 1-2 fold in half. place the paper behind the pcb so that the contacts are pushed up ever-so-slighty.

    -another world
     
  6. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
    have you tried simply reformatting the nand and replacing the menu files, you could have created a fat error while turning off the ds while rpg is reading/writing
     
  7. Swip
    OP

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    I think we've settled its got to do with the contacts.
     
  8. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
    the rpg isnt known to have contact problems, tho the way that ones been treated i wouldnt be surprised in chiplegs got disconnected
     
  9. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    yeah that kit looks beat to hell. you could try to write to acekard, show those images and link to your post here. they might be willing to sell or ship an rpg case to you. you can reach them at acekard@gmail.com.

    -another world
     
  10. Swip
    OP

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    I've sent a e-mail to them requesting a new shell and I got a reply back requesting a shipping address [​IMG]
    Hope the new shell will fix the problems with the contacts.
     
  11. Swip
    OP

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    Thankyou acekard team!!

    Just received my package from them, I was surprised that they sent it via EMS and I was even more shocked when I opened it and found a brand new acekard RPG instead of the shell that I requested.

    I'll be giving the new RPG back to my friend tomorrow and I can keep the broken RPG.

    Now could you guys help me fix it? It'll be nice to have a spare RPG around if for any reason my CycloDS isn't working. I'll be open to any sort of solution.

    I tried opening it up and broke the rest of the clips while trying [​IMG] Now I understand how my friend broke the clips.

    Once again I thank the acekard team for providing me 2 free acekard RPGs.
     
  12. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you need new shell, lol. thats what we all agree'ed on. i can't see how to fix the broken one until you put it in a new shell to debug if thats the problem.

    if it was me.. my friend gave me the ak rpg and it was broken. i wrote the e-mail, i got the replacement, i would be keeping the rpg.

    -another world
     
  13. Swip
    OP

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    I'm a good friend =)
     
  14. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you got him a replacement rpg the least he could do is buy you an ak2 for 12.99 off DX. =P

    -another world
     
  15. Swip
    OP

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    Or I could buy him an ak2+2GB card and keep the RPG [​IMG]

    But then again the RPG would just be laying around not being used much I only have 1 DS [​IMG]
     
  16. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    i keep different msd cards with different things on them for each of my slot 1 kits. one has just dpg movies on it, another has 100 dsdoom iwads, another has just neogeods on it, etc. its sometimes fun to have more than 1 flash kit =).

    -another world
     

Share This Page