akmenu4.nds won't work

Discussion in 'Acekard' started by xpaulinabearx, Oct 28, 2010.

Oct 28, 2010

akmenu4.nds won't work by xpaulinabearx at 2:14 AM (3,132 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. xpaulinabearx
    OP

    Newcomer xpaulinabearx Newbie

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    hi, i recently bought an acekard 2i, and i followed all the directions, but for some reason, the "akmenu4.nds" won't work?? i'm not sure why this is happening, so i'm asking for some help....i screenshot what it looks like: http://i65.photobucket.com/albums/h202/xpa...ng?t=1288228304, you might have to zoom in to see what it looks like. it keeps saying "window's can't open this file"... [​IMG]
    and i was so excited too! lol help me, please!
     
  2. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    Download Akaio, Extract it to the root of your card, Delete the two text files.... Profit?
     
  3. Sheimi

    Member Sheimi A cute Vixen!

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    1,866
    Location:
    Tachikawa
    Country:
    Japan
    Did you try putting the Micro Sd (SDHC) Card into the Acekard 2i and boot it on the Ds/Lite/Dsi/Dsi XL?

    I will say, windows cannot open a .nds file

    Download Akaio 1.8.1
     
  4. Gariscus

    Member Gariscus Former Team Cyclops Mod

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Australia
    Can't help you with your problem but the official firmware hasn't been updated for quite a while so I suggest you delete those files from your micro sd and get AKAIO 1.8.1 instead.

    Edit: You are trying to open akmenu4.nds in Windows?! You aren't supposed to do that.
     
  5. xpaulinabearx
    OP

    Newcomer xpaulinabearx Newbie

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    wait, then how do i open it!? i'm such a noob, haha i'm confused..
     
  6. GreatCrippler

    Member GreatCrippler Greatness Fallen

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    1,141
    Country:
    United States
    Put the card in your DS.
     
  7. Sheimi

    Member Sheimi A cute Vixen!

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    1,866
    Location:
    Tachikawa
    Country:
    Japan
    You do not open the .nds file. Transfer the Akaio stuff to the Micro SD Card, put the Micro SD Card in the Acekard 2i and Bam. Works.
     
  8. xpaulinabearx
    OP

    Newcomer xpaulinabearx Newbie

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    lol i know, but i still don't get why the program won't work? like how do i get it to work for windows...? ahaha
     
  9. xpaulinabearx
    OP

    Newcomer xpaulinabearx Newbie

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    i transferred the 2 things...but it still doesn't work...and i followed every step, but the akmenu4.nds won't save as a rom file..
     
  10. Shinigami357

    Member Shinigami357 Current "give a fuck" level: Honey Badger

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    1,648
    Country:
    Philippines

    That's because it isn't supposed to be a rom file. You must be doing something wrong.
     
  11. xpaulinabearx
    OP

    Newcomer xpaulinabearx Newbie

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    anybody have a good video or something that i can watch?
     
  12. Sheimi

    Member Sheimi A cute Vixen!

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    1,866
    Location:
    Tachikawa
    Country:
    Japan
  13. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    What the hell are you trying to do xpaulinabearx?
     
  14. iluvfupaburgers

    Member iluvfupaburgers FUPA Luva

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    572
    Location:
    in front of my computer
    Country:
    Ecuador
    backup every game and sav file you have. format your card. download akaio 1.8.1. it comes as a rar file so you have to extract it. copy the _aio folder and akmenu4.nds to the root of the card. create a GAMES folder where the games and sav files go. it should work now. if it doesnt, the card could be a fake acekard
     
  15. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    Trying to run Acekard on a computer? the dickings?
     
  16. xpaulinabearx
    OP

    Newcomer xpaulinabearx Newbie

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    NO WONDER, i didnt paste them to the root of the card..ahaha fail, thanks tho [​IMG]
    but how come none of the sites are letting me download games?...wtf, and it looks like its the same for everyone else?
    anybody know any site thats are working?
     
  17. Shinigami357

    Member Shinigami357 Current "give a fuck" level: Honey Badger

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    1,648
    Country:
    Philippines

    It's against the rules to ask for rom sites.
     
  18. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    I know a great one... it might not be up though, I'm not allowed to give out specific links, but I'll code it for you. Just click the "Click Me" below.

    Click Me
     

Share This Page