akmenu4.nds won't work

Discussion in 'Acekard' started by xpaulinabearx, Oct 28, 2010.

  1. xpaulinabearx
    OP

    xpaulinabearx Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 28, 2010
    United States
    hi, i recently bought an acekard 2i, and i followed all the directions, but for some reason, the "akmenu4.nds" won't work?? i'm not sure why this is happening, so i'm asking for some help....i screenshot what it looks like: http://i65.photobucket.com/albums/h202/xpa...ng?t=1288228304, you might have to zoom in to see what it looks like. it keeps saying "window's can't open this file"... [​IMG]
    and i was so excited too! lol help me, please!
     
  2. GreatCrippler

    GreatCrippler Greatness Fallen

    Member
    1,250
    151
    Mar 27, 2010
    United States
    Download Akaio, Extract it to the root of your card, Delete the two text files.... Profit?
     
  3. Sheimi

    Sheimi A cute Vixen!

    Member
    1,970
    875
    Oct 22, 2009
    United States
    Did you try putting the Micro Sd (SDHC) Card into the Acekard 2i and boot it on the Ds/Lite/Dsi/Dsi XL?

    I will say, windows cannot open a .nds file

    Download Akaio 1.8.1
     
  4. Gariscus

    Gariscus Former Team Cyclops Mod

    Member
    646
    1
    Jun 5, 2009
    Can't help you with your problem but the official firmware hasn't been updated for quite a while so I suggest you delete those files from your micro sd and get AKAIO 1.8.1 instead.

    Edit: You are trying to open akmenu4.nds in Windows?! You aren't supposed to do that.
     
  5. xpaulinabearx
    OP

    xpaulinabearx Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 28, 2010
    United States
    wait, then how do i open it!? i'm such a noob, haha i'm confused..
     
  6. GreatCrippler

    GreatCrippler Greatness Fallen

    Member
    1,250
    151
    Mar 27, 2010
    United States
    Put the card in your DS.
     
  7. Sheimi

    Sheimi A cute Vixen!

    Member
    1,970
    875
    Oct 22, 2009
    United States
    You do not open the .nds file. Transfer the Akaio stuff to the Micro SD Card, put the Micro SD Card in the Acekard 2i and Bam. Works.
     
  8. xpaulinabearx
    OP

    xpaulinabearx Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 28, 2010
    United States
    lol i know, but i still don't get why the program won't work? like how do i get it to work for windows...? ahaha
     
  9. xpaulinabearx
    OP

    xpaulinabearx Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 28, 2010
    United States
    i transferred the 2 things...but it still doesn't work...and i followed every step, but the akmenu4.nds won't save as a rom file..
     
  10. Shinigami357

    Shinigami357 Current "give a fuck" level: Honey Badger

    Member
    1,648
    89
    Jul 29, 2010

    That's because it isn't supposed to be a rom file. You must be doing something wrong.
     
  11. xpaulinabearx
    OP

    xpaulinabearx Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 28, 2010
    United States
    anybody have a good video or something that i can watch?
     
  12. Sheimi

    Sheimi A cute Vixen!

    Member
    1,970
    875
    Oct 22, 2009
    United States
  13. Masked Ranger

    Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Member
    502
    2
    Nov 24, 2009
    What the hell are you trying to do xpaulinabearx?
     
  14. iluvfupaburgers

    iluvfupaburgers FUPA Luva

    Member
    579
    58
    Sep 21, 2010
    Ecuador
    in front of my computer
    backup every game and sav file you have. format your card. download akaio 1.8.1. it comes as a rar file so you have to extract it. copy the _aio folder and akmenu4.nds to the root of the card. create a GAMES folder where the games and sav files go. it should work now. if it doesnt, the card could be a fake acekard
     
  15. ShadowSoldier

    ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Member
    9,383
    3,300
    Oct 8, 2009
    Canada
    Trying to run Acekard on a computer? the dickings?
     
  16. xpaulinabearx
    OP

    xpaulinabearx Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 28, 2010
    United States
    NO WONDER, i didnt paste them to the root of the card..ahaha fail, thanks tho [​IMG]
    but how come none of the sites are letting me download games?...wtf, and it looks like its the same for everyone else?
    anybody know any site thats are working?
     
  17. Shinigami357

    Shinigami357 Current "give a fuck" level: Honey Badger

    Member
    1,648
    89
    Jul 29, 2010

    It's against the rules to ask for rom sites.
     
  18. ShadowSoldier

    ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Member
    9,383
    3,300
    Oct 8, 2009
    Canada
    I know a great one... it might not be up though, I'm not allowed to give out specific links, but I'll code it for you. Just click the "Click Me" below.

    Click Me