after formatting sd no longer works

Discussion in 'Acekard' started by nyquilpinchess, Mar 27, 2010.

Mar 27, 2010
  1. nyquilpinchess
    OP

    Newcomer nyquilpinchess Newbie

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    so i got my acekard 2i(from 5thdimension) was all happy about it... ripped the sdcard out the r4 i have loved for years and put it in my computer. loaded akaio 1.6rc1 on it played games... decided to make my own theme(failed at it) decided that i should format the sdcard just to give it a fresh start after the r4.

    pop it in my MAC(this is where i think the problems is) went to disk utility and formatted it MS-DOS that i am lead to believe is FAT32

    put the needed files back on the card load the three games i want on it on it put it back in the ds and BAM! it says system file missing....

    i messed around with it for HOURS trying to figure out what i was doing wrong.... finally.. i took a 1gig.. oh the one i was tyring to use is a2gig sandisk microSD...
    i took a older 1gig i have that came with my phone.. loaded the same exact akaio1.6rc1 i was trying to use on the 2gig on to the 1gig and it works perfectly

    sooo now im believing that its somthing to do with the mac formatting the card that has done this??

    also i know grammar has never been a strong point for me
     
  2. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,882
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    1. 1.6RC1 is outdated. Use 1.6RC2.
    2. Try formatting again with a Windows PC.
     
  3. nyquilpinchess
    OP

    Newcomer nyquilpinchess Newbie

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    i just got back on the computer and saw that there is a update so i tryed using that and same thing.. it works on the 1gig but not the 2gig..

    i just tryed to format it using windows (xp) right clicked on my computer>manage>disk managment> the sdcard

    but it wont let me select format... i did just notice that it says "healthy(GPT Protective Partition)" could that be causing the problem?
     
  4. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
  5. nyquilpinchess
    OP

    Newcomer nyquilpinchess Newbie

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    9
    Country:
    United States

Share This Page